Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek hem lezzetiyle hem de sunumuyla sofraları süsleyen börekler artık daha çıtır ve lezzetli olması için baklava yufkasından yapılmaktadır. Çıtır çıtır oluşu ve yapılışının kolay olması nedeniyle birçok kişi tarafında tercih edilen böreklerin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Börek yapımı için kullanılan iç harçlar kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Kıymalı, patatesli, peynirli ve ıspanaklı gibi birçok seçenek vardı. Börek yapımı için hazır yufka kullanıldığı gibi evde hazırlanan börek hamurları da kullanılabilir. Son zamanlarda yeni tatlar arayan kişiler börekler daha çıtır ve lezzetli olsun baklava yufkası tercih etmektedir. Baklava yufkası ile yapılan peynirli börek tarifi şu şekildedir;

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Malzemeleri
  • 12 adet hazır baklava yufkası
  • 400 gram lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam, çörek otu (Üzeri için)
Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayın. Bir kabın içine peynirleri ezerek koyun. Üzerine temizlenmiş ve ince kıyılmış maydanozları, tuzu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı geniş bir yerde açın. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürün. Yufkanın her yerini eşit şekilde yağlayın. Yağladıktan sonra ikinci yufkayı ilave edin ve yağlayın. Üçüncü yufkayı serin ve üzerini yağ süremeden iç harcın bir kısmını dökün. İç harcı yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. İç harcı ilave ettikten sonra baklava yufkasının uzun kısmından başlayarak rulo halinde sarın. Çok sıkı ya da gevşek olmamasına dikkat edin ki güzel pişsin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemler bittikten sonra rulo haline getirdiğiniz börekleri bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin ve önceden yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otunu da üzerine serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Güncel

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek