Çin Böreği Çin böreği, ülkemizde pek fazla bilinmemekle birlikte, tanıyanlar tarafından lezzetiyle vazgeçilmez bir börek olarak kabul edilir. Bu börek son derece lezzetli ve damak tadına hitap eden bir yiyecektir. Yapılışının kolay olması, Çin böreğinin insanlar tarafından sevilen bir diğer özelliğidir. Çin böreğinin tadına bakanlar, bu böreği evlerinde yapmadan duramazlar. Siz de Çin böreğini evinizde yapmak ve kolay bir tarif arıyorsanız, aşağıda verdiğim pratik ve kolay Çin böreği tarifini okuyabilirsiniz. Gerekli malzemeleri dikkatlice seçip tezgâh üzerinde hazırladıktan sonra yapılışına geçerek pratik ve hızlı bir şekilde bu böreği yapabilirsiniz. Yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu börek için bir de iç harç hazırlamanız gerekecek. Böreğin yapılışı yaklaşık olarak 1 saatinizi alacaktır. Hazırlık ve pişirme süresini de eklediğimizde yaklaşık iki saati bulacaktır. Bu nedenle planlarınızı bu süreye göre yapmanızı tavsiye ederim. Şimdi bu mükemmel lezzete sahip Çin böreğini yapmak için gerekli malzemelere göz atalım ve ardından yapılışına geçelim. Çin Böreği Malzemeleri
Çin Böreği İç Malzemeleri
Çin Böreği Nasıl Yapılır? Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım. Bu işlemi mutfak robotu kullanarak ya da zamanınız varsa bıçakla doğrayabilirsiniz. Daha sonra derin bir tencere içine koyduğunuz yağ ile soğanları ve kıymayı iyice pişirin. Bu kıyma ve soğan pişerken içine yavaş yavaş pırasa, lahana ve rendelenmiş havucu ilave ederek pişirmeye devam edin. Havuç iyice yumuşadıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu işlemi yaparken malzemeleri sık sık karıştırmanız gerekmektedir. Çünkü malzemelerin tamamının eşit pişmesi çok daha iyi olacaktır. Artık ilk işlemimizi tamamladık. Sıradaki işlem ise derin bir kap içinde bir miktar sıvı yağ ve yumurta akını karıştırarak iyice çırpın. Sos haline getirilen bu malzemeyi yufkaların arasına sürerek kullanacağız. Sosumuz hazır olduğunda yufkalardan üç tanesini aralarına bu sosu sürerek birleştirelim. Ancak en üstteki yufkanın üstüne ve en alttaki yufkanın altına sürmemeliyiz. Daha sonra yufkaları üçgen şekillerde ortadan bölerek toplam 8 parça olacak şekilde keselim. Bu işlemi de tamamladıktan sonra artık Çin böreği yapılışının sonlarına yaklaşıyoruz. Daha sonra üçgen şekillerde 8 parçaya ayırdığımız bu yufkaların içine iç malzemeyi koyarak sigara böreği gibi saralım. Son hali oldukça kalın olacak bu börek piştikten sonra oldukça lezzetli olacaktır. Bu işlemi tüm yufkalara uyguladıktan sonra sardığınız bu börekleri yaklaşık 6-7 dakika boyunca süt içinde bekletin. Bu sırada tepsiyi iyice yağlayın. Sütte bekletme işleminden sonra bu börekleri una bulayarak tepsiye dizin. Yaklaşık yarım saatlik pişirme ardından afiyetle yiyebilirsiniz. |
Şahbender
19 Temmuz 2024 CumaEvimde denediğim Ãin böreği tarifi gerçekten harikaydı! Ancak malzemeleri hazırlarken sık sık karıştırmak ve sütte bekletmek gibi ayrıntıları atlamamak gerekiyor. Sizce en önemli aşama hangisi, iç harcın hazırlanması mı yoksa yufkaların soslanması mı?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaŞahbender, Çin böreği tarifini beğenmenize çok sevindim! Bu tür tariflerde her aşama önemlidir, ancak en önemli aşama iç harcın hazırlanmasıdır. Çünkü iç harcın lezzeti, böreğin genel tadını belirler. Doğru malzemelerle ve iyice karıştırılarak hazırlanan bir iç harç, böreğin nefis olmasını sağlar. Ancak yufkaların soslanması da önemli bir rol oynar; bu, böreğin çıtır ve lezzetli olmasını sağlar. Her iki aşamaya da dikkat ederek harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!