Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Sigara Böreği, Günümüzde kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve birçok ev hanımı tarafında tercih edilen börek türleri gün için bütün öğünler de tercih edilir hale gelmiştir. Yapılışının kolay olması ve hafif, sağlık olması tercih edilme nedenleri arasındadır. Özellikle yoğun çalışma şartlarında dolayı birçok kişi yapımı kolay ve sağlıklı besinler tercih etmektedir. Bu besinlerden biri de börek çeşitleridir. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Hemen hemen her sebzeden ve diğer ürünlerden börek harcı yapılmaktadır. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı, pırasalı ve sosisli olmak üzere birden fazla börek çeşidi vardır. Börek yapımında genel olarak hazır yufka tercih edilmektedir. Ayrıca böreklerin bazıları fırında bazıları da kızartılarak yapılmaktadır. Çıtır çıtır börek isteyen kişilerde galeta unuyla yapılmış börekleri tercih etmektedir. Galeta unuyla yapılmış börek çeşitlerinin iç harcı kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Galeta unuyla yapılan sigara böreğinin yapılışı şu şekildedir;

Galeta Unlu Sigara Böreği Malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
Galeta Unlu Sigara Böreği Üzeri için
  • 2 su bardağı süt
  • Galeta unu
Galeta Unlu Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Bir kâsenin için peynirleri ezerek koyun. Üzerine temizlenmiş maydanozları ince kıyım yaparak ekleyin. İç harcı hazırladıktan sonra ayrı bir tavanın içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağı soğuduktan sonra üzerine sıvı yağı ilave edin. İki yağ karışımı böreği daha lezzetli yapacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra ilk yufkayı geniş bir yere serin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Üçgen olmasına dikkat edin. Kestiğiniz üçgen yufkaların üzerine hazırladığınız sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün. Daha sonra yufkanın geniş yerine iç harcı koyarak rulo halinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bütün yufkalar bittikten sonra derin bir kabın içine sütü boşaltın. Hazırladığınız börekleri önce süte batırın. Sütten çıkardıktan sonra galeta ununa bulayın. Bu işlemi hazırladığınız diğer börekler için de yapın. Daha sonra önceden yağlanmış olan tepsiye dizin. Ortalama 180 derecelik fırında kızartın. Böreğiniz kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Galeta Unlu Sigara Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek ve Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Börek ve Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6