Hazır Yufkadan Börek Tarifleri Hazır yufkadan yapılan börekler, evde yapılan börek hamurlarına göre daha pratik ve lezzetlidir. Hazır yufka ince açıldığı için böreğin daha iyi kızarmasına olanak sağlar. Kızaran börekler de çıtır çıtır bir tat oluşturur. Hazır yufkadan yapılan börekler çayın yanında, öğün aralarında atıştırmalık olarak veya misafirlere servis edilerek keyifle yenilir. Bu makalede çeşitli hazır yufkadan börek tariflerine yer vereceğiz. Kolay gelsin. Midye Böreği Tarifi Malzemeler
Hazırlanışı Hazır olarak alınan yufkalar tezgâhın üzerine alınarak 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir. Üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür ve kelebek şekli verilir. Kanat kısımları çevrilerek birleştirilir. Birleştirilen yere peynir, maydanoz ve yumurta sarısından oluşan harç koyulur ve yufkanın kenarları kapatılarak sarılır. Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Soğuyan börekler servise sunulabilir. Afiyet olsun. Peynirli Muska Böreği Malzemeler
Hazırlanışı Hazır yufkalar tezgâha alınır ve muska şeklinde kesilir. Yufkalar parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler halinde kesilir ve ortadan ikiye ayrılır. Beyaz peynir rendelenir veya ezilir ve bir kaba alınır. İnce doğranmış maydanoz ile karıştırılır. Yufkaların uç kısımlarına peynir ve maydanoz karışımı eklenir. Yufkalar üçgen şeklinde kapatılır. Bu işlem tüm yufkalar için tekrarlanır. Sonunda kalan uç kısım suya veya yumurta akına batırılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir. Sıvı yağ bir tavaya alınarak kızdırılır. Börekler yağda kızartılır ve servise sunulur. Afiyet olsun. Zarf Böreği Malzemeler
İçi için:
Sosu için:
Üzeri için:
Hazırlanışı Yumurtalar kırılarak yoğurt, süt ve sıvı yağ ile çırpılır. Hazır yufkalar tezgâha serilir. Yufkanın üzerine sos sürülür. İkinci yufka da sos sürülen yufkanın üzerine serilir ve yine soslanır. Yufkanın iki kenarı ortaya doğru katlanır ve kare şekli oluşturulur. Üzerine tekrar sos sürülür ve peynirli maydanoz karışımı eklenir. Yufkanın köşeleri ortaya doğru kapatılarak zarf şekli verilir. Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpiştirilir. 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. Sigara Böreği Malzemeler
Hazırlanışı Hazır yufkalar üst üste koyularak 2 eşit parçaya kesilir. Yufkalar tekrar ikiye bölünür. Peynir ufalanır ve doğranmış maydanoz ile karıştırılır. Kesilen yufkanın geniş kısmına peynirli karışım eklenir ve sigara şeklinde sarılır. Yufkanın bitiş kısmı suyla ıslatılarak yapıştırılır. Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran börekler servise sunulur. Afiyet olsun. |