Kıymalı Sarıyer Böreği tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli böreği denemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle iç harcının hazırlanışı çok ilginç görünüyor. Soğanları pembeleştirip, ardından kıymayı ekleyerek lezzetli bir karışım elde etmek oldukça pratik. Yufkaları yağlamak için tereyağı kullanılması da böreğin lezzetini artıracak gibi. Fırında pişerken altın rengini alması için tam 30-35 dakika beklemek, sabır gerektirecek ama sonunda ortaya çıkacak sonuç için buna değeceğine inanıyorum. Yanında yoğurt veya ayran ile sunmak harika bir fikir. Acaba bu böreği farklı iç harçlarla denemek isteyenler var mı? Ispanak ya da beyaz peynir ekleyerek farklı tatlar elde etmek de oldukça cazip görünüyor.
Kıymalı Sarıyer Böreği tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli böreği denemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle iç harcının hazırlanışı çok ilginç görünüyor. Soğanları pembeleştirip, ardından kıymayı ekleyerek lezzetli bir karışım elde etmek oldukça pratik. Yufkaları yağlamak için tereyağı kullanılması da böreğin lezzetini artıracak gibi. Fırında pişerken altın rengini alması için tam 30-35 dakika beklemek, sabır gerektirecek ama sonunda ortaya çıkacak sonuç için buna değeceğine inanıyorum. Yanında yoğurt veya ayran ile sunmak harika bir fikir. Acaba bu böreği farklı iç harçlarla denemek isteyenler var mı? Ispanak ya da beyaz peynir ekleyerek farklı tatlar elde etmek de oldukça cazip görünüyor.
Cevap yaz