Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kurabiye ve Börek Tarifleri

Kurabiye ve börekler, günümüzde birçok insanın vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Özellikle kadınların toplantılarında, günlerinde ve mevlütlerinde çayın yanında mutlaka kurabiye ve börekler bulunur. Bu lezzetler, genellikle doymak amacıyla değil, çerez niyetine tüketilir. Akşam çaylarında da sıkça yer alırlar. Ancak diyetisyenler bu tür yiyecekleri akşamları çok tavsiye etmese de, çoğumuz bu alışkanlığımızdan vazgeçmeyiz ve kilo almaya devam ederiz. İşte sizler için hem pratik hem de yapılışı kolay ve masrafsız birkaç kurabiye ve börek tarifi paylaşacağım.

Çokokremli Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

İlk olarak oda sıcaklığında eritilen tereyağını şeker ile derin bir kabın içerisine alarak yoğurmaya başlayın. Biraz karışım sağlandıktan sonra yumurtayı, sıvı yağı, tuzu, sirkeyi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Nişastayı da ekledikten sonra azar azar un ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin. Hamurunuz ele yapışmayacak şekle gelmelidir. Daha sonra hamuru üç eşit parçaya bölün. İlk parçayı iki yağlı kağıt arasına koyarak bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra düzgün çıkması için tabak kullanarak kenarları kesin ve tam yuvarlak şekil çıkarın. Açılan bu hamuru 8 eşit üçgen parçaya bölün. Bölünen her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı çokokrem koyun ve rulo şeklinde sarın. Ayrıca yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Daha sonra bütün hamurlar bu işlemden geçtikten sonra fırına koyun ve pişirin. Üstü hafif pembeleşince fırını kapatın ve açmadan 5 dakika boyunca içerisinde bekletin. İsteğe bağlı olarak sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Soğuduktan sonra ikram edilir.

Çikolata Kahveli Kurabiye Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 80 gram sütlü çikolata
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 tatlı kaşığı Nescafe

Üzerine

  • Damla çikolata

Hazırlanışı

İlk olarak tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Un hariç diğer malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırarak çikolatalı tereyağı ile birleştirin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Daha sonra yoğurulan hamurdan küçük yuvarlak toplar şeklinde parçalar koparın. Kurabiyelerin üst kısmını damla çikolataya batırın. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Fırına koyarak pişirin ve üzeri pembeleşince fırından alın. 2 saat dinlendirdiğiniz kurabiyeleri servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri