Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de sıklıkla tercih edilen börekler, günümüzde birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli oluşu, böreklerin popülerliğini artıran başlıca nedenlerdir. Pek çok çeşit börek bulunmaktadır; sebzeli, kıymalı veya peynirli gibi her damak tadına uygun seçenekler mevcuttur. Börekler, hazır yufkadan yapılabildiği gibi evde hazırlanan börek hamurlarıyla da yapılmaktadır. Börek yapımında kullanılan malzemeler de çeşitlilik göstermektedir. Son zamanlarda, farklı malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan yeni tarifler popüler hale gelmiştir. Bunlardan biri de makarnalı su böreğidir. Makarnalı su böreğinin yapılışı ise şu şekildedir:

Makarnalı Su Böreği Malzemeleri

  • 4 adet taze yufka
  • 200 gram kelebek makarna
  • 3,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Makarnalı Su Böreği Sosu İçin

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • Bir fincan sıvı yağ

Makarnalı Su Böreği Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Makarnalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarnayı haşlamak için orta boy bir tencereye sıcak su koyarak kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı boşaltın ve üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnalar haşlandıktan sonra süzün ve geniş bir kaba alın. Diğer taraftan, bir tavada tereyağını eritip makarnanın içine ekleyin. Tereyağı ile makarnayı karıştırdıktan sonra, bir çatal yardımıyla peyniri ezerek makarnanın içine ilave edin. Daha sonra tuzunu ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Börek için kullanılacak iç harcı hazırladıktan sonra, sosu için derin bir kaba sos malzemelerini koyarak iyice karıştırın.

Daha sonra bir adet yufkayı daha önceden yağlanmış tepsiye serin. Yufkanın kenarlarının dışta kalacak şekilde olmasına dikkat edin. Yufkayı tepsiye serdikten sonra hazırladığınız sosu dökün ve bir fırça yardımıyla tepsinin her yerine eşit şekilde yayın. Daha sonra ikinci yufkayı serin ve üzerine sosu dökün. Sosu döktükten sonra hazırladığınız iç harcı boşaltın. İç harcın üzerine üçüncü yufkayı serin ve üzerine sosunu dökün. Dördüncü yufkayı da ekledikten sonra, kenarda kalan yufkaları tepsinin üzerini kapatacak şekilde içe alarak kapatın. Kalan sosu üzerine dökün ve tereyağını parçalayarak koyun. Bütün işlemler bittikten sonra, böreği ortalama yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlendirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Makarnalı Su Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sodalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?