Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan gül böreği, yapımı kolay ve pratik olmasının yanı sıra, şık bir görüntüye sahip bir börektir. Patatesli, peynirli ve kıymalı olarak çeşitli şekillerde yapılabilir. İstenirse bu börek hazırlanıp buzlukta da bekletilebilir, ani bir misafir geldiğinde ya da hazırda yiyecek bir şey yoksa çıkarıp fırına atarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Derin dondurucuda uzun süre saklanabilen bir börektir.

Yufkadan Gül Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • Bir paket yufka
  • 200 gram peynir
  • Bir demet maydanoz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yumurta
  • Çörek otu

Yufkadan Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkadan gül böreği yaparken önce iç harcını hazırlıyoruz. Bu tarifte peynirli börek yapımını yazacağım, fakat kıymalı ya da patatesli de yapılabilir. İç harcı için peynir derin bir kaba rendelenir ve üzerine bir demet maydanoz ince ince doğranıp eklenir, iyice karıştırılır. Sosu için bir su bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ ve iki yumurta bir kâsede çırpılır. Bir yufka tezgâha serilir ve artı şeklinde dört eşit parçaya bölünür. Her bir parça fırça yardımı ile soslanır ve üzerine peynirli harç konup rulo şeklinde sarılır. Rulo içine doğru kıvrılarak gül şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir. Üzerine kalan sos sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir, fırından çıkınca sıcak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Yufkadan gül böreği yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası vardır:

  • Yufkaların taze olmasına özen gösterin. Bayat yufka kullanırsanız börekleriniz kuru olabilir.
  • İç harcı hazırlarken peynirin tuz oranına dikkat edin. Eğer peynir fazla tuzluysa, maydanoz miktarını artırarak dengeleyebilirsiniz.
  • Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Bu, böreklerinize ekstra bir lezzet katacaktır.
  • Börekleri önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bu, böreklerin daha eşit ve güzel bir şekilde kızarmasını sağlar.
  • Hazırladığınız börekleri derin dondurucuda saklamak isterseniz, tepsiye dizip buzdolabı poşetine koyarak dondurabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman, fırına atmadan önce çözülmelerini bekleyin.

Bu tarifle misafirlerinizi ve ailenizi lezzetli ve şık bir börekle ağırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri