Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri

Ayşe Tüter börek tarifleri, az zahmetle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz, alışılmış börek çeşitlerinden biraz farklı ama çok lezzetli seçenekler sunar. Görselliği lezzet ile buluşturmak isteyen herkesin mutlaka bu tarifleri denemesini öneririz. Kolay gelsin.

Patatesli Havuçlu Börek Malzemeleri

  • 3 adet el açması yufka
  • 3 adet orta boy havuç
  • 5 adet patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Patatesli Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri ve havuçları ayrı ayrı haşlıyoruz ve soğuması için bir kenara kaldırıyoruz. Bir karıştırma kabının içine bir adet yumurta kırıyoruz. Üzerine sütü, yoğurdu, sıvı yağı ve Hindistan cevizini ilave edip yumurta tamamen kayboluncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.

Patatesleri soyduktan sonra havuçlarla birlikte ezerek püre haline getiriyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsinin hizasında büzerek seriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan bol olacak şekilde sürüyoruz. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste sıralıyoruz. Son yufkayı da serdikten sonra yine karışımdan sürüp üzerine patatesli harcın tamamını yayarak yerleştiriyoruz.

Kalan iki yumurtayı çırpıp üzerine kaşar peynirini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı böreğin üzerine her yerine eşit miktarda olacak şekilde yerleştiriyoruz. Böreği kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Ayşe Tüter Fırıncı Böreği Malzemeleri

  • 2 adet fırından hazır alınmış ekmek hamuru
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir küçük kase ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • Çörek otu ve susam

Ayşe Tüter Fırıncı Böreği Nasıl Yapılır?

Margarini bir yağ tavasına atarak eritiyoruz. Elimizi erittiğimiz margarine bandırıp ekmek hamurundan portakal iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Bir servis tabağının üzerinde tatlı tabağı genişliğinde yağlı ellerimizle bastırarak açıyoruz ve üzerine bir miktar daha yağ sürüyoruz. Yine aynı şekilde parça kopartıp tabaktaki hamurun üzerine bir kat daha hamur açıyoruz. Bu şekilde hamur bitene kadar katlar oluşturuyoruz. Daha sonra buzdolabının alt kısmında en az 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip yine elimizle açabildiğiniz genişlikte açıyoruz.

Peynirle maydanozu bir tabağın içinde karıştırıp tamamını hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Hamurun uç kısmından başlayarak rulo halinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ile susam döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri