Börek Tarifleri Peynirli Börek, herkes tarafından sevilen bir yiyecektir ve peynirli börek ise özellikle lezzetlidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği tarifler arasında yer alır. Peynirli börek, fırında veya yağda pişirilebilir ve yufkaya çeşitli şekiller verilerek hazırlanabilir. Sunumu da oldukça şık olur. Peynirli Sigara Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif için, öncelikle bir kaseye beyaz peynir rendelenir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Yufkalar açılır ve önce artı şeklinde dörde, sonra her parça tekrar ikiye bölünerek üçgen parçalar elde edilir. Bu parçaların geniş kısımlarına peynirli harç konularak sarılır. Tüm börekler sarıldıktan sonra geniş bir kızartma tavasına iki su bardağı kadar sıvı yağ konur ve börekler kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınarak fazla yağı çekilir ve servis edilir. Peynirli Tepsi Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenir ve üzerine ince doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Sosu için yumurta, süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı iyice çırpılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir ve üzerine sos sürülür. İkinci ve üçüncü yufka da aynı şekilde serilip soslanır. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli harç dökülür ve diğer üç yufka da her katına sos sürülerek dizilir. Kalan sosun tamamı üzerine dökülür ve dilimlenip fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardından servis edilir. Peynirli Milföy Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Peynirli Milföy Böreği Nasıl Yapılır? Bir paket milföy hamuru alınır ve kare olacak şekilde ikiye kesilir. Tezgahın üzerine konup hafifçe açılır ki daha güzel kabarsın. Kaşar peyniri rendelenir ve sosisler küçük dilimler halinde doğranır. Açılan milföy hamurlarının içine önce biraz kaşar peyniri, ardından birkaç dilim sosis konur ve kapatılır. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış bir yumurta sürülür ve fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir. |