Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek

Etli börek, günümüzde yapılan börekler arasında en çok sevilen ve en yaygın olan börek türlerindendir. Ülkemizin her yerinde yapılan bu börek, yapılışının biraz zahmetli olması nedeniyle her evde kolaylıkla yapılamamaktadır. Çıtır çıtır kıvamı ile etli börek, damak zevkinize hitap edecek ve çayın yanında yenilen en lezzetli yiyecekler arasında yer alacaktır. Bu böreğin her bölgede yapılmasının nedeni ise elbette ki lezzetinin üstün olmasıdır. Kalori ve protein açısından biraz yüksek olan bu böreği tüketirken dikkatli olmalısınız. Özellikle diyet yapanlar, diyet programlarına uygun olarak tüketmelidir çünkü içerisindeki et bile yeteri kadar kalori taşımaktadır. Fakat bu böreğin lezzetini aldıktan sonra az yemek pek mümkün olmayabilir. Aşağıda vereceğim etli börek tarifini okuyarak siz de evlerinizde bu böreği yapabilirsiniz. Bu böreği yapmak için kullanacağınız eti kasaba börek için olduğunu söyleyin ve oldukça ince doğramasını isteyin. Bu börek, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli yiyeceklerden biri olacaktır.

Etli Börek Malzemeleri

  • 5 adet yufka
  • Bir miktar karabiber
  • Yarım kilodan biraz fazla olacak şekilde küçük küçük doğranmış, adeta kıyma gibi et
  • Bir adet yumurta sarısı
  • İki adet orta boy soğan
  • Üzeri için susam
  • Bir miktar sıvı yağ

Etli Börek Nasıl Yapılır?

Bu börek, zaman kaybetmeden yapıldığında oldukça hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir yiyecektir. Zamanınızı boşa harcamadan bu böreği yapacak olursanız, hızlı bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak tarife geçmeden önce belirtmek isterim ki bu tarifimizde etleri haşlamadan börek içerisinde kullanacağız. Diğer birçok yiyecekte etler haşlanıyor, ama bu tarifte haşlamadan da olabileceğini göreceksiniz.

Geniş bir kap içerisine etleri koyarak karıştıralım. Daha sonra soğanlarımızı ister robota çekelim ister bıçak yardımı ile doğrayalım ve bu karışımın üzerine dökelim. İyice karıştırdıktan sonra bu malzemenin içerisine bir miktar damak zevkimize göre tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştıralım. Bu karışımı toplam 4 yufkada kullanacak kadar ayıralım. Bu işlemi avuç ölçünüzü kullanarak yapabilirsiniz.

Şimdi yufkayı temiz ve düz bir zemine yerleştirerek üzerine sıvı yağ serpiştiriyoruz. Aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde yufka hasar görebilir. Daha sonra yufkanın içerisine kare ya da daha uzun bir şekilde etli karışımımızı serelim. Bu işlemden sonra yufkanın bol kalan bölgelerini etin üzerine kapatalım ve tekrar yağ serpiştirelim. Hatırlatmak isterim ki yağı az kullanınız, aksi halde etli börek yapıldıktan sonra yağlı olabilir.

Daha sonra katlanmış dikdörtgen halini alan böreğin kenarlarından büzerek sanki bir dudak şekli gibi bir hale getiriyoruz. Son olarak bu yufkayı kendi etrafında sararak gül şekline benzetiyoruz. Bu hazırladığınız yufkayı tepsinin ortasına koyun ve diğer yufkaları da aynı şekilde yaparak tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını bolca sürün. Bu arada fırının ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısındıktan sonra tepsimizi fırına koyalım ve iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Güncel

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri