Fırında Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Fırında Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Börek

Birçok insanın severek tükettiği bir börek türü olan fırında patatesli börek, yapımı oldukça kolay ve pratik bir börek çeşididir. Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz bu mükemmel lezzet, içerisindeki patates sayesinde hafif bir tada sahiptir. Bu nedenle, yaz aylarında bile bu böreği tüketmek rahatsızlık vermez. Fırında patatesli börek, lezzeti ve malzemelerinin kolay temin edilebilir olması nedeniyle ülkemizde oldukça yaygındır. Eğer siz de evlerinizde eşsiz lezzetler arıyorsanız, gerekli malzemeleri hazırlayarak bu böreği kolayca yapabilirsiniz. Şimdi, bu mükemmel lezzetin tarifini ve yapılışının en pratik şeklini sizlere vereceğim.

Fırında Patatesli Börek Malzemeleri

  • Üç adet patates
  • Birkaç tutam pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal maydanoz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Birkaç tutam tuz
  • Üç adet yufka
  • Bir çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir çay bardağı kadar süt
  • Bir adet yumurta sarısı ve bir adet yumurta
  • Üzeri için çörek otu

Fırında Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli börek yapımına geçmeden önce, iç harcımızı hazırlamak için patatesleri yıkayıp, dilimleyerek veya bütün olarak haşlayalım. Haşladığımız patatesleri temiz bir şekilde soyalım ve püre haline getirecek kadar iyice ezelim. Bu aşamada, patateslerin tamamen ezildiğinden ve topak kalmadığından emin olun.

Daha sonra, diğer harç malzemelerini doğrayarak patates püresine ekleyip iyice karıştıralım. Zeytinyağını da ekledikten sonra, isteğe bağlı olarak farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Hazırladığımız harcı dinlenmesi için bir kenara bırakalım ve böreğimizi hazırlamaya geçelim.

Börek yapımına geçtikten sonra, ilk olarak bir kap içerisinde yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırparak bir sos hazırlayalım. Daha sonra düz bir zemine serdiğimiz yufkaları ortadan ikiye keserek ayıralım. Yufkanın her bölgesine eşit gelecek şekilde bu sosu fırça kullanarak tamamen sürelim ve yedirelim.

Ortadan böldüğümüz yufka üzerine patatesli harçtan bir miktar ekleyelim. Aşırı fazla veya eksik olmasın, her ikisi de problem olabilir. İçerisine patates koyduğumuz yufkayı rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloyu kendi etrafında sararak gül şekline getirelim. Bu aşamada, tepsimizin dibine iyice yağ sürelim ki börekler pişerken yapışmasın.

Bu işlemi tüm yufkalarda uygulayalım ve fırını 200 dereceye ayarlayarak iyice ısınmasını sağlayalım. Tepsiye gelişigüzel ve aralıklı bir şekilde dizdiğimiz bu böreklerin üzerine süt ve yumurta ile yaptığımız karışımı bolca sürelim ve fırına verelim. Üzeri tam olarak kızarana kadar pişirin ve artık servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Su Böreği Yufkası Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Yufkası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta