Garnitürlü Börek Garnitürlü börek, sıradan patates ve peynirli böreklerden sıkılanlar için ideal bir tariftir. Hem ailenize hem de misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu börek, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Tarifi vermek istemeyeceğiniz kadar lezzetli olan garnitürlü börek, kolay yapımı ve lezzetiyle her zaman yapmak isteyeceğiniz, aniden gelen misafirleriniz için kurtarıcı bir tariftir. Garnitürlü Börek Malzemeleri
Garnitürlü Börek İç Harcı İçin Malzemeler
Garnitürlü Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle bezelye, patates ve havuç küp küp doğranır ve haşlanır. Tavuklar ise oldukça küçük parçalar haline getirilir ve çok az yağda sotelenir. Tavuklar piştikten sonra üzerine küp küp doğranan domatesler eklenir. Ardından salça eklenir ve kısa bir süre sotelenir. Daha sonrasında doğranan patates, havuç ve bezelye eklenir ve baharatlar da üzerine katılıp güzelce karıştırılır. Başka bir kapta yumurta, mahlep, yağ, tuz ve yoğurt iyice çırpılır. Düz bir zemin üzerine yufka açılır ve ikiye katlanır. Daha sonra bir kez daha ortadan ikiye katlanır ve büyük bir üçgen oluşur. Oluşan bu üçgen de uç uca getirilerek bir kez daha ortadan ikiye katlanır. Diğer 4 yufka için de aynı işlem tekrarlanır. Katlanan yufkalar üst üste konulur ve üçgenin tepe noktasından tabanına doğru kesilir. Kesilen yufkalar tek tek ayrılır ve yufka için hazırlanan yoğurtlu harç bolca sürülür ve üzerine ikinci yufka kapatılır. Hazırlanan tavuklu iç harç bol miktarda koyulur ve sigara böreği gibi şekillendirilerek sarılır. Diğer bütün yufkalar için de aynı işlem uygulanır. Sarılan börekler tepsiye düzgünce dizilir ve üzerine yumurta sürülür. Börekler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra servis edilmeden önce bir süre dinlendirilir. Böylece böreklerin lezzeti daha da artacaktır. Garnitürlü börek, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle sofralarınızda vazgeçilmez bir yer edinecektir. Afiyet olsun! |