Hazır Yufkadan Su Böreği Hazır yufkadan su böreği, evde açılan yufkaya göre çok daha pratik ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir lezzettir. Evde yufka açmak oldukça zahmetli ve zaman alıcıdır. Ancak belirtmek gerekir ki, hazır yufkadan yapılan su böreği, evde açılan yufka ile yapılan kadar lezzetli olmayabilir. Hazır yufkadan yapılan su böreği, yaklaşık olarak 1 saat kadar zaman tasarrufu sağlar. Bu böreği yapmak için, birçok markette bulabileceğiniz hazır yufkayı kullanabilirsiniz. Elbette ki bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Malzemeleri hazırladıktan sonra, bu son derece kolay olan hazır yufkadan su böreğini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Hazır Yufkadan Su Böreği Malzemeleri
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır? Oldukça kısa bir sürede yapabileceğiniz hazır yufkadan su böreği, fazla zamanınızı almadan misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz çıtır bir lezzet olacaktır. Su böreği yapımında kullanılan malzemelerin kalitesine ve son kullanma tarihine dikkat etmeniz önerilmektedir. Hazır yufkadan su böreği yapımında öncelikle böreğin iç harcını hazırlamak için bir kap içerisine beyaz peyniri ezilmiş bir şekilde koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayarak karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Maydanozun her alana eşit olarak dağılmasına özen gösterin. Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayın. Bu işlemi iyi yapmaya özen gösterin, aksi halde börek tepsiye yapışabilir. Yufkalardan birini tepsiden sarkacak şekilde tamamen tepsiye serin, yufkanın ortalanmasına dikkat edin. Bu işlemi tamamladıktan sonra, ayrı bir kapta yumurta ve sütü karıştırarak küçük bir sos hazırlayın. Kalan dört yufkayı büyük parçalara ayırarak bu sos içine bulayın. Kalan sosun yarısını ve hazırladığınız yufka parçalarını tepsideki yufkanın üzerine dökün ve her yerine bir fırça yardımı ile sürün. Daha önceden hazırladığınız iç harcı tepsinin ortasına dökün ve her alana eşit şekilde yayın. Bu işlemlerden sonra tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları kesin ve tepsinin üzerine serin. Bu işlemi yapmadan önce fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını sağlayın. Fırın ısındıktan sonra tepsiyi fırına koyun ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Bu işlem sonrasında böreği uygun şekillerde dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra İpuçları
|
Devran
12 Temmuz 2024 CumaEvde yufka açmanın ne kadar zahmetli olduğunu biliyorum, acaba hazır yufkadan yapılan su böreği gerçekten aynı lezzeti verir mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaDevran, hazır yufkadan yapılan su böreği genellikle evde açılan yufka ile yapılan kadar lezzetli olmayabilir, ama yine de tatmin edici sonuçlar alabilirsiniz. Özellikle iyi bir markanın hazır yufkasını kullanırsanız ve iç malzemeleri özenle hazırlarsanız, lezzet olarak ev yapımına yakın bir su böreği elde edebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez, belki de damak zevkinize hitap eder!