Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırpık Börek

Kırpık Börek, mutfaklarımızda sıkça yer verdiğimiz ve lezzetinden vazgeçemediğimiz bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu eşsiz lezzeti beğenmenizi umarak, mutfaklarınızdan eksik etmemenizi diliyorum. Çabuk ve pratik hazırlanışı ile ani bir şekilde kapınızı çalan misafirlerinize çok çabuk bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem siz huzurlu olurken, misafirleriniz de mutlu olacaktır. Şimdi bu güzel yemek için gerekli malzemelere ve tarifine bakalım.

Kırpık Börek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 150-200 gram beyaz peynir
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
Kırpık Börek Nasıl Yapılır?

Küçük bir kap içerisine yumurtalar kırılarak iyice çırpılır. Daha sonra bir su bardağı süt eklenerek iyice karıştırılır. Beyaz peynir el yardımıyla ufak ufak parçalar halinde iyice ezilir. Maydanozlar iyice yıkandıktan sonra doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük parçalar şeklinde doğranır. Doğradığınız maydanoz ve ezilen peynir de süt-yumurta karışımı içerisine eklenerek hepsi beraber iyice olacak şekilde karıştırılır.

Yufka tezgâha serilerek önce ikiye kesilir ve sonra bir santim bir santim şeklinde çok ince şeritler halinde doğranır. Kesilip doğranan yufka da yapılan karışım içerisine eklenerek karıştırılır. Geniş ve derin bir tencere içerisine birkaç yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek ısıtılır. Daha sonrasında hazırlamış olduğunuz karışım tencereye dökülür ve iyice yayılır. Alt kısmı kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir. Tam kızarınca yardımcı gereçlerle börek tencereden alınır.

Tencereye birkaç yemek kaşığı sıvı yağ tekrar eklenerek böreğin kızarmayan kısmı da tencereye bırakılarak iyice kızartılır. Her iki tarafı da kızaran böreğimiz artık hazır. Börek soğuduktan sonra çok rahat bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Evliya

12 Temmuz 2024 Cuma

Kırpık Börek yaparken yufkaları ince şeritler halinde doğramakta zorlandım, sizce bunu daha kolay bir şekilde yapmanın bir yolu var mı? Bir de, böreği pişirirken tencereye yapışmaması için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Evliya,

Kırpık Börek yaparken yufkaları ince şeritler halinde doğramakta zorlanıyorsanız, yufkaları üst üste koyarak aynı anda kesmeyi deneyebilirsiniz. Böylece daha az kesim yaparak zaman kazanabilirsiniz. Ayrıca, bıçak yerine pizza kesici gibi bir araç kullanmak da işinizi kolaylaştırabilir.

Böreği pişirirken tencereye yapışmaması için öncelikle tencerenin tabanını iyice yağlamalısınız. Ayrıca, böreği pişirirken orta ateşte ve sık sık kontrol ederek pişirmek de yapışmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Pişirme sırasında böreği ara sıra hafifçe sallayarak da tencereye yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Umarım bu ipuçları işinize yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta

Güncel

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri