Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi

Kıymalı ıspanaklı börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kıyma ve ıspanak karışımıyla hazırlanan bu börek, hem doyurucu hem de besleyicidir. Sizler için detaylı ve kolay anlaşılır bir tarif hazırladık. Afiyetle yemenizi dileriz.

Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 kilogram yufka
  • 200 gram kıyma
  • 3 adet hazır yufka
  • 2 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Kıymalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Soğanları doğrama tahtası yardımıyla ince olacak şekilde doğrayınız. Geniş bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak orta ateşte ısıtınız. Soğanları ekleyip 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek iyice karıştırınız. Kıyma ve soğanlar iyice karıştıktan sonra karabiber ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Ocaktan alarak soğumaya bırakınız.

Ispanakları bol suyla yıkayınız. Temizliğinden emin olmak için geniş bir kap içerisine yarıdan fazlasını dolduracak şekilde su ekleyip ıspanakları içerisine bastırınız ve içine tuz ilave ederek yarım saat kadar bekletiniz.

Yarım saat sonunda ıspanakları sudan çıkararak tekrar su ile yıkayıp bir süzgeç yardımıyla suyunu iyice süzünüz. Suyu süzülen ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayıp başka bir kap içerisine alarak üzerine bir miktar tuz döküp ellerinizle iyice ovunuz. Bu şekilde ıspanaklar daha da küçülerek kullanıma hazır hale gelecektir.

Kavurduğunuz soğan ve kıyma karışımına doğradığınız ıspanakları ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırınız.

Yufkaları temiz bir tezgâh üzerine yayarak dört parçaya ayırınız. Parçaların üçgen şeklinde olmasına özen gösteriniz. Küçük bir kap içerisine bir çay bardağı sıvı yağ ve bir buçuk çay bardağı süt ekleyip iyice karıştırınız. Fırça yardımıyla üçgen yufkaların her yerine bu karışımı sürünüz. Yufkanın uzun kenarına hazırladığınız kıymalı iç harcından bir miktar koyarak sıkı olacak şekilde sarınız. Yufkaları gül böreği şekli vererek sarınız.

Son olarak yumurtanın sarısını iyice çırpınız. Hazırlayıp altını yağladığınız tepsi içerisine börekleri diziniz ve yumurta sarısını böreklerin üzerine sürünüz. İki yemek kaşığı çörek otunu böreklerin üzerine eşit şekilde serpiştiriniz. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriniz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra soğumasını bekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri