Kıymalı Tepsi Böreği Kıymalı tepsi böreği, evde kolayca hazırlanabilen ve özellikle misafirler için hızlı bir şekilde sunulabilecek lezzetli bir börek çeşididir. Birçok börek çeşidi bulunmakla birlikte, tepsi böreği hem pratik hem de doyurucu olması sebebiyle tercih edilmektedir. Bu makalede, kıymalı tepsi böreğinin tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Öncelikle gerekli malzemeleri sıralayarak işe başlayalım. Gerekli Malzemeler
Kıymalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? İç Harcın Hazırlanması Kıymalı tepsi böreği için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra yapım işlemine geçebiliriz. Öncelikle, iç harcımızı hazırlayalım. Bir orta boy kuru soğanın kabuklarını temizleyip yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tavanın içerisine yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğana kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Yeşilbiberleri küçük küçük doğrayıp kavrulan kıymaya ilave edin. Daha sonra domatesleri küçük boyutlarda doğrayarak ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın. Maydanozu ince ince kıyıp üzerine ekledikten sonra iç harcı ocaktan alın ve bir kenara koyun. Sosun Hazırlanması Bir adet orta boy kase alın ve sos için hazırladığınız malzemeleri içine aktararak iyice çırpın. Sosu hazırladıktan sonra, fırın tepsisini alın ve altını yağlayın. Yufkalardan bir tanesini tepsinin içerisine, kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan birazını fırçayla sürün. Bir yufka daha alıp parçalayarak tepsiye dizin ve tekrar sostan bir miktar sürün. Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine döküp iyice yayın. Üzerine bir yufka serip yeniden sos sürün. Tekrar bir yufka serin ve kalan harcı yufkanın üzerine yayın. Bir başka yufkayı parçalayarak harcın üzerine serin ve soslayın. Son olarak, kalan yufkayı tepsiye serip tepsinin etrafına taşan yufkayı üzerine kapatın ve kalan sosla yufkanın üzerini soslayın. Fırına Verme ve Pişirme Yapım işlemi biten kıymalı tepsi böreğinizi dilimleyin. İsteğe bağlı olarak her dilimin üzerine çörek otu serpin. Pişirmeye hazır olan kıymalı tepsi böreğini, önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun ve üstü iyice kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan tepsi böreğinizi fırından aldıktan sonra, artık servise hazır hale gelmiştir. Bu lezzetli kıymalı böreği aile ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Ayalp
12 Temmuz 2024 CumaEvde kolayca yapabileceğim ve misafirlerime hızlıca sunabileceğim bir börek tarifi arıyordum. Kıymalı tepsi böreğinin iç harcını hazırlarken soğanı pembeleştirip kıymayı eklediğinizde yeşilbiberleri de aynı anda mı ekliyorsunuz? Bir de, yufkaları sererken sosu ne kadar sürmek gerekiyor, fazla sürünce hamur olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ayalp,
Kıymalı tepsi böreği için harcı hazırlarken soğanı pembeleştirip kıymayı ekledikten sonra yeşilbiberleri de aynı anda ekleyebilirsiniz. Yeşilbiberler, kıymayla birlikte pişerek lezzetini daha iyi verir ve harcınızın tadını zenginleştirir.
Yufkaları sererken sosu fazla sürmemeniz önemli; her bir yufkaya ince bir katman halinde sürmek yeterli olur. Aşırı miktarda sos kullanmak yufkaların hamur olmasına neden olabilir. Her yufkanın üzerine hafifçe fırça ile sosu yayarak kullanmanız yeterli olacaktır.
Afiyet olsun ve misafirlerinizle güzel vakitler dilerim!