Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nișastalı Börek

Nișastalı börek, adını fazla duyurmamış ancak lezzetiyle tanınan ve sevilen bir börek türüdür. Bu makalede, sizlere nișastalı börek tarifini sunacağız. Tarifi uygularken hazır yufka kullanmanızı önermiyoruz. Ev yapımı yufka, nișastalı böreğin çok daha lezzetli olmasını sağlar. Bu sayede arzuladığınız lezzeti ve gevrekliğiyi elde edebilirsiniz. Şimdi, bu mükemmel ve çıtır böreğin yapılıșına geçelim.

Nișastalı Börek Malzemeleri

  • Bir çay bardağı su
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir adet yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir miktar un
  • Bir tutam tuz

Nișastalı Börek Üzeri için

  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir miktar nișasta

İç Harcı için

  • 4-5 adet orta boy patlıcan
  • Üç adet sivri biber
  • 5 adet büyük boy domates
  • 200 gram kıyma

Nișastalı Börek Nasıl Yapılır?

Nișastalı börek yapımına başlamadan önce, iç harcını hazırlamamız gerekmektedir. Öncelikle patlıcanları temiz bir şekilde yıkayıp, kabuklarını ara ara soyun. Soyduktan sonra bir kap içine su koyarak tuz ekleyin. Tuzlu suya patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın ve bekletin.

Bu sırada kıyma ve kuru soğanı küçük küçük doğrayarak sıvı yağ ile kavurun. Domatesleri ve biberleri ince doğrayın ve patlıcanları ekleyerek karıştırın. Domateslerin suyu ile iyice kavrulacaktır. Ocaktan alarak dinlenmeye bırakın. İç harcımız hazır.

Şimdi, hamur ve yufka aşamasındayız. Unu geniş bir kap içine alarak ortasını açın ve sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ üzerine yumurtayı ve tuzu ekleyerek biraz yoğurun. Hamur yoğun bir kıvam alacaktır. Su ekleyerek kıvamını ayarlayın ve hamuru iyice yoğurduktan sonra 50-55 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir parçayı 15 eşit parçaya bölün. Bu parçaları nișasta ile tatlı tabağı büyüklüğüne gelene kadar açın. Aralarına nișasta ekleyerek, bu 15 adet hamuru üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. Tepsinin dibini iyice yağlayın. Tepsiyi yağladıktan sonra açtığınız büyük yufkayı serin ve üzerine iç malzemeyi eşit şekilde ekleyin.

Ayrılan diğer hamur parçası için de aynı işlemleri yaparak tepsinin üst katmanını oluşturun. Börek tepsisini dilimleyin ve bir tava içinde yağı kızdırın. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını sağlayın. Kızgın yağı dilimlediğiniz börek üzerine gezdirin ve böreği fırına atın. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Nișastalı börek, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Özellikle ev yapımı yufka kullanılması, böreğin lezzetini artırır. Nișasta, yufkaların birbirine yapışmasını önler ve böreğe çıtırlık kazandırır. Bu tarifte patlıcan ve kıyma kullanılmıştır, ancak farklı iç malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı veya patatesli iç harçlar da nișastalı böreğe çok yakışır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Güncel

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Güncel

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri