Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan, çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz. Otlu Börek Malzemeleri
İç Malzeme İçin
Yufkalara Sürmek İçin
Üzerine Sürmek İçin
Otlu Börek Nasıl Yapılır? Un elenip yoğurma kabına koyulur. Ortasını açarak içine yoğurt, tuz ve sirke eklenir. Üzerine yavaş yavaş su eklenerek hamur kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılıp dinlendirilir. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılıp bezeler yapılır. Hamuru açarken un ve nişasta karıştırılıp hamurun üzerine serpilerek ince bir şekilde oklavayla açılır. Açılan hamurun üzerine sıvı yağ gezdirilip iç malzeme serpilir. İç malzeme hazırlanırken tüm malzemeler normal boyutta doğranıp karıştırılır. Yufka rulo şeklinde sarılarak yağlı tepsiye yerleştirilir. Üzerine yoğurt ve yağ karışımı sürülür. Diğer hamurlar da aynı şekilde açılıp aynı işlemler yapılarak yağlı tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (İç harcının çiğ ya da kavrularak yapılması isteğe bağlıdır). Ekstra İpuçları
|