Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Çıtır Börek

Patatesli çıtır börek, herkesin afiyetle tükettiği bir börek türü olarak bilinir. Bu börek, içeriğinde kullanılan malzemelerin uyumuyla daha lezzetli bir tat oluşturur. Patatesin baharatlarla birleşmesi, gerçekten de çok güzel bir tat ortaya çıkarır. Şimdi sizlerle patatesli çıtır börek nasıl yapılır, yapılış aşamalarında nasıl bir yol izlenir ve böreğin içerisinde hangi malzemeler kullanılır, birlikte inceleyelim.

Patatesli Çıtır Börek Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Böreğin Üzeri İçin

  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Patatesli çıtır börek tarifine önceden hazırlamış olduğumuz geniş bir kap içerisine süt, şeker ve maya ilave ederek başlıyoruz. Sonra unu ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Hamur yoğururken, hamurun istenilen kıvamı oluşturması için un miktarını kendimiz ayarlayalım. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yoğurmayı bırakabiliriz. Hamurun üzerine bir bez ya da havlu örtüp mayalanmasını bekleyelim.

Bu sırada patatesleri haşlamak için bir tencereye koyup üzerine su ilave edelim ve yumuşayana kadar haşlayalım. İyice haşlanan patatesleri soğuması için bir kenara alalım. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyup bir kap içerisinde çatalla ezelim. Sonra kuru soğanların kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra doğrama tahtasında ince ince doğrayalım. Hazırladığımız bir tavaya yağ koyup soğanları ekleyerek rengi değişene kadar kavuralım. Daha sonra patatesleri soğanların içine ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip bir kez daha karıştırarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Mayalanan hamuru bezelere ayırıp tezgahın üzerine unlayalım. Unlanmış olan tezgahın üzerine hamur bezelerini alıp güzelce açalım. Açılan hamurların içerisine patatesli harçtan ekleyip rulo şeklinde saralım. Bir yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan börekleri dizelim. Yumurta, yağ ve yoğurdu çırparak böreklerin üzerine sürelim. Böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürüp pişirelim. Daha sonra pişen börekleri fırından alarak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Elde Açma Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Elde Açma Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri