Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, kadınların gerçekleştirdiği günlerde ve daha birçok etkinlikte afiyetle tüketilen bir börektir. Gerçekten de bu börek, sevilen ve tercih edilen bir tattır. Pırasalı börek, balkonda çay keyfi yaparken çayın yanına eşlik eder. Atıştırmalık olarak tüketilse de doyurucu bir börek olmaktadır. Pırasalı börek nasıl yapılır ve hazırlanışında hangi malzemeler kullanılır? Bu makalemizde sizinle bu bilgileri paylaşacağım. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Pırasalı Börek Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 750 gram pırasa
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Pırasalı börek tarifine ilk önce pırasalar yıkanarak başlanır. Pırasalar güzelce ayıklanır ve bol suyla yıkanarak süzülmesi için bir süzgece alınır. Süzülen pırasalar doğrama tahtasına alınır ve ince ince doğranır. Önceden hazırlanan bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyulur ve doğranmış olan pırasalar tavaya eklenir. Pırasalar 10 dakika kavrulur ve biraz öldürülür. Kavrulan pırasanın üzerine biraz tuz ve salça eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Kavrulan pırasa su ilave edilerek pişirilir. Son olarak kavrulan pırasa ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Yumurta, süt ve sıvı yağ genişçe bir kaba alınarak iyice çırpılır. Yufka yarısından kesilerek üzerine hazırlanan karışımdan fırça yardımıyla sürülür. Pırasayla hazırlanan harç serilen yufkaya eklenir ve yufka güzelce sarılır. Hazırlanan fırın tepsisi sıvı yağla yağlanır ve iç malzemesi eklenen yufka şekillendirilerek tepsiye koyulur. Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanır ve aynı şekilde tepsiye alınır. Yumurta ve sıvı yağ bir kaseye alınır ve iyice çırpılır. Yumurta karışımı fırça yardımıyla hazırlanan yufkaların üzerine sürülür. En son olarak önceden 170 derece ısıtılan fırına sürülür. Fırına koyulan böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir ve pişen börekler sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ulukan

12 Temmuz 2024 Cuma

Pırasalı börek yaparken pırasaları doğradıktan sonra tavada ne kadar süre kavurmak gerekiyor? Ayrıca, yufkaları hazırlarken karışımı ne kadar sürmeliyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ulukan, pırasaları doğradıktan sonra tavada yaklaşık 10-15 dakika, pırasalar yumuşayana ve renk değiştirene kadar kavurman yeterli olacaktır. Yufkaları hazırlarken karışımı her katın üzerine eşit şekilde sürmek önemli. Bu işlemi yufkaların her yerine ulaşacak şekilde dikkatlice yapmalısın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri