Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek

Pratik patatesli börek, acelesi olanlar için, kahvaltıya hemen yetiştirmek isteyenler için ideal bir tariftir. Evinizde hazır yufkanız varsa hemen işe koyulabilirsiniz. Çok kısa sürede böreğin hazırlıklarını tamamlayarak fırına sürebilirsiniz. Patatesli börek türleri oldukça doyurucu lezzete sahiptir. Dışı çıtır çıtır, içi ise patates nedeniyle yumuşak bir lezzettedir. Özellikle çocuklar bu tür börekleri çok sever. Bu nedenle annelere epey iş düşmektedir. Çocuklarının dengeli beslenmesi amacıyla mutfaktan çıkamazlar. Bu pratik patatesli börek tarifimizi birlikte hazırlayabiliriz. Hem sizi fazla mutfakta bırakmaz hem de çocuklarınız aç kalmamış olur. Hepinize kolay gelsin.

Pratik Patatesli Börek için Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzerine serpmek için çörek otu ve susam

Pratik Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Bu pratik börek tarifini hazırlamaya başlamadan önce patatesleri suyun içinde haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra soğuk suya tutarak, kabuklarını soyun. Bunları derin bir kâsenin içinde çatalla güzelce ezin. Bir tavanın içinde az sıvı yağla rendelediğiniz kuru soğanı hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bunu ezdiğiniz patatesin içine ilave edin. Karabiberi, tuzu ve arzu ederseniz kırmızı toz biberi malzemeyle karıştırın. Oldukça lezzetli bir patatesli börek harcı hazırladınız. Şimdi böreği fırın tepsisine hazırlamaya başlayalım.

Böreğimiz kolay olduğundan, sizi hiç zorlamayacak. Bir kâsenin içine yoğurdu ve sıvı yağı çırpın. Bunu yufkaların arasında kullanacaksınız. Fırın tepsisinin içini güzelce yağlayın. İlk yufkayı tepsinin içine açın. Buna hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün. Yufka tepsiye büyük gelirse, kenarlardan sarkıtın. Bunun üzerine ikinci yufkayı buruşuk şekilde yerleştirin. Aynı şekilde yufkayı soslayın. Üçüncü yufkayı da buruşuk şekilde tepsiye koyun. Yoğurtlu sosu koyarak, üzerine hazırladığınız patatesli iç harcı döşeyin. Bunun üzerine diğer iki yufkayı da buruşuk şekilde koyarak, aralarına yoğurtlu sostan sürün. En son yufkayı yerleştirirken düz bir şekilde koyacaksınız. Bunun fazlalık kenarlarını ilk yufkanın fazlalığıyla birlikte iç kısma gizleyin. Daha sonra kalan yoğurtlu sosun içine yumurta sarısını koyarak çırpın. Önce fırın tepsisindeki böreği dilediğiniz şekilde dilimleyin. Bunun üzerine yumurtalı sosu sürün. Daha sonra biraz çörek otu ve susam serperek, daha önceden 180-200 derecede kızdırdığınız fırına atın. Pratik patatesli börek nar gibi kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. Dilimlerden servis tabağına alarak, kahvaltı masasına servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta