Tavada Yalancı Su Böreği, yumuşacık, mis gibi kokan ve güzel bir şekilde kabarmış su böreğini kim sevmez ki! Ancak hepimizin bildiği gibi su böreği yapmak zahmetlidir ve zaman alır. Vaktiniz kısıtlıysa, bu lezzetli böreği yapmaktan mahrum kalmayın. Fırın kullanmadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, uzun ve keyifli bir pazar kahvaltısı ya da ani misafirleriniz için ideal bir seçenek olacaktır. Bu böreği yapmak en fazla 20 dakikanızı alacaktır. Tavada Yalancı Su Böreği Malzemeleri
Tavada Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır? Öncelikle yuvarlak yufkaları ikiye kesmenizi tavsiye ediyoruz. Yumurtayı, zeytinyağını, eritip ılıttığınız tereyağını ve suyu iyice çırpın. Böreğin iç harcı için maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. Her bir yufkayı düz bir zemine serip hazırladığınız sulu karışımla iyice ıslatın. Böreğin üzerini kaplayacak birkaç parça yufkayı ayırın. Bu parça yufkalar en üste koyulacak ki börek pişerken dağılmasın. Yufkaların geniş kenarına iç harçtan koyup rulo yapın ve orta boyuttaki, tereyağı ile yağlanmış bir tavaya ortasından başlayarak yerleştirin. Rulo yaparken yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatın ve tavaya yerleştirdikten sonra elinizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatın. Tava dolunca ayırdığınız parça yufkaları en üste koyun ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökün. Hafifçe böreğin üzerini geçecek kadar tavaya soğuk su ekleyin. Beş dakika öylece bekletin ve börek kaymasın diye elinizle tutarak fazla suyunu dökün. Tavayı orta ateşte ısıtın ve böreği altın rengi olana kadar pişirin. Ardından böreği dikkatlice ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca böreği parçalama riskine karşı dikkatlice servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Peyzaj
10 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba böreğin 2 yüzünün de pişmesi gerekir tavada böreği yaparken böreğin üst yüzünün pişmesini nasıl sağlayacağız? Fırındaki gibi kabarıyor mu?
Cevap yazAdmin
10 Nisan 2024 ÇarşambaSevgili Peyzaj,
Tavada börek yaparken her iki yüzünün de eşit şekilde pişmesi için böreği dikkatlice ters çevirmen gerekiyor. Bunun için geniş bir spatula veya düz bir kapak kullanabilirsin. Alt yüzü güzelce kızardıktan sonra böreği ters çevirip diğer yüzünü de pişir. Tavada yapılan börekler, fırındakiler kadar kabarmayabilir, fakat yine de lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!