Tepside Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tepside Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Patatesli Börek, herkes tarafından oldukça sevilen börekler arasında yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda yapımı pratik bir börek olarak adlandırılabilir. Genel olarak sabah kahvaltılarında, beş çaylarında veya akşam yemeklerinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz ve aynı zamanda evlerinize gelen misafirlerinize ikram olarak bu lezzetli böreği tercih edebilirsiniz.

Tepside Patatesli Börek Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket hazır yufka,
  • Dört adet patates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1,5 çay kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 2 adet yumurta,
Üzeri için
  • Bir miktar çörek otu,
Tepside Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerimizi yıkayalım ve ardından tencereye alalım. Üzerine kaynar su ekleyerek, ocağa alıp altını açalım. Patateslerimiz haşlanıncaya kadar iyice kaynatalım ve haşlanmış olan patateslerimizin suyunu süzerek, soğuk suya tutalım ki rahat bir şekilde soyulsun. Sonra patateslerimizi soyalım ve derin bir kap içerisine rendeleyip, bir kenara alalım. Harç için kuru soğanı soyalım ve yıkayalım. Ardından küçük küçük doğrayarak, bir tencereye alalım. Üzerine sıvı yağ ekleyelim. Soğanları kavurmaya başlayalım ve soğanlar kavrulunca üzerlerine salça ekleyelim. Daha sonra damak tadımıza göre tuz ve pul biber ekleyelim. Kavrulunca üzerine rendelemiş olduğumuz patatesi de ilave edip, karıştıralım. Sosu için yumurta ile yoğurt ve sıvı yağı bir kâsede çırpalım. Harç hazır hale gelince ilk olarak yufkamızı yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve üzerine fırça yardımıyla sosu sürelim ve ikinci yufkayı serip, bu kat içinde sosu fırça yardımıyla sürelim. Ardından üçüncü yufka katmanına geçelim. Patatesli harcımızın hepsini bu katmana eşit bir şekilde yayalım. Daha sonra üzerine 3 katman yufka yapıp, aralarına ve üzerine sosumuzu sürelim. Dilimleyerek üzerlerine çörek otunu serpelim. Ardından fırına verelim. Fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. Sonra servise hazır hale gelen tepside patatesli böreğimizi servis edelim.

Afiyet Olsun.

Tepside Patatesli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Güncel

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri