Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Unlu börek, diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayının yanına yapabileceğiniz yapımı kolay ve pratik olan bir börek türüdür. Denememiş olanların denemesini tavsiye ederim. İç harcını siz nasıl severseniz öyle de yapabilirsiniz. Malzeme ölçüleri aynıdır.

Unlu Börek İçin Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Unlu Börek İç Harcı İçin Malzemeler
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Unlu Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri güzelce soyduktan sonra küp-küp kesilir. Kesilen patatesler derin bir tencerenin içine alınarak üzerini geçinceye kadar suyla doldurulur. Üstüne bir miktar tuz atılarak yumuşak kıvama gelene kadar haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler süzülerek kenara alınır. Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tavanın içine koyun. Üzerine biraz tuz ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kızartın. Haşlanmış olan patatesleri de üzerine ekleyerek üç dakika kadar pişirin. Kavurma işleminizi bitirdikten sonra ocağın üzerinden alıp püre haline getirin. Yufkayı alarak tezgâhın üzerine açın. Yarısına eritmiş olduğumuz sıvı yağ karışımlı margarinden sürerek üzerine un serpin. Daha sonra yufkayı ikiye katlayıp üste kalan kısmına yağ sürüp un serpin. Yufkanın geniş tarafına hazırlanmış olan iç harçtan koyarak rulo şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırlanan ruloları istediğiniz şekilde keserek fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. En son çörek otunu üzerinde gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atarak kızarana kadar pişirelim. Böylece unlu böreğimizin hazırlanışı bitirmiş oluruz. Artık böreğimiz servise hazır hale gelmiş olur.

Ekstra İpuçları ve Tavsiyeler
  • Unlu böreğin iç harcını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı veya kıymalı iç harçlarla da deneyebilirsiniz.
  • Yufkaların arasına serptiğiniz unun miktarını artırarak böreğin daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkan börekleri biraz dinlendirdikten sonra servis ederseniz, lezzeti daha da artacaktır.
  • Yufkaların kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Börek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta

Güncel

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri