Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği, Birçok kişi yoğun çalışma şartlarında dolayı yapılışı kolay ve aynı zamansa sağlıklı besinler tercih etmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de sağlıklı olması nedeniyle birçok kişi börekleri tercih etmektedir. Birçok börek çeşidi bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı ve kabaklı olmak üzere birçok çeşidi vardır. Börek malzemeleri bunlarla da sınırlı değildir. Bazı kişiler iki çeşit malzemeyi karıştırarak da börek harcı yapmaktadır. Böreklerin yapılışı da birbirinden farklılık göstermektedir. Bazı börek çeşitleri hazır yufka ile yapılabildiği gibi bazıları da evde hazırlanmış hamurla da yapılmaktadır. Börek çeşitlerinden biri olan Kabaklı börek yapımı şu şekildedir;

Yufkalı Kabak Böreği Malzemeleri
  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (Üzeri için)
  • 6 adet taze yufka
Yufkalı Kabak Böreği Sosu için
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 bardak yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş sana yağı
Yufkalı Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Kabakları temizce yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakların üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Böylece kabaklar suyunu bırakacaktır. Bir miktar bekledikten sonra kabakların suyunu sıkın. Kabakları sıktıktan sonra tekrar kâseye alın ve üzerine şeker, dereotu, maydanoz, nane 1 yumurta ilave ederek karıştırın. İç harcı yaptıktan sonra sosunu hazırlayın. Ayrı bir kâsenin içine 3 yumurta, yoğurt ve 3 yemek kaşığı margarini eriterek ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve üzerine sıvı yağ dökün. Daha sonra ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da tepsiye serin. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcı boşaltın. İç harcı tepsinin her yerine eşit bir biçimde yayın. Daha sonra dördüncü, beşinci ve altıncı yufkayı da serin. Yufkalar arasına sıvı yağ gezdirin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız yoğurtlu sosu en üste ilave edin ve tepsinin tamamına yayılacak şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkalı Kabak Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6