Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Börekler, hemen hemen her evde yapılan doyurucu ve lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Özellikle Elif Korkmazel'in tarifleri, börek severler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle takip edilmektedir. Bu makalede, Elif Korkmazel'in en sevilen börek tariflerini detaylı bir şekilde ele alacağız. Tariflerimiz, hem lezzet garantisi sunmakta hem de pratik yapılış şekilleri ile mutfakta zaman kazandırmaktadır.

Patatesli Fırın Böreği

Malzemeler
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 200 gram lor peyniri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 demet taze soğan
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kararında susam
Hazırlanışı

Taze soğanları iyice temizleyerek ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra yumurtanın akını ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyerek iç malzemeleri hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ezdikten sonra ekleyin. Su, süt ve yağı bir kabın içinde iyice karıştırın. Yufkayı bir tepsiye yayın, üstüne sulu karışımdan serperek ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir çizgi şeklinde serin ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesilir. Bütün tepsi dolduktan sonra üstüne yumurta ve susam sürülerek fırına atılır. 30 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapılır.

Kolay Su Böreği

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
İçi İçin Malzemeler
  • 200 gram peynir
  • Arzuya göre maydanoz
Hazırlanışı

İlk olarak böreğin iç harcı hazırlanır. Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp çırpılır, sonra içine su, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar iyice çırpılır. Bir yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufka serin, etrafındaki fazla olan kısmı tepsinin dışına sarkıtın. Artan yufkalar geniş şekilde olacak rulo olarak katlanmalıdır. 4 parmak genişliğinde kesilmelidir. Kalan yufkaların tamamı bu şekilde hazırlanıp yarısı ayrılmaktadır. Kesilen parçalar sosa batırılarak tepsiye serilen yufkanın üzerine koyulmaktadır. Üstüne iç harç eklenir. Kalan rulo şeklinde kesilen yufkalar da sosa batırılarak iç harcın üzerine koyulur. Son olarak, tepsinin dışına sarkan yufka ile üzerini örtün. Kalan sosu kaşık yardımı ile en üste sürün. Hazırlanan su böreği fırına atılarak pembeleşince çıkartılarak sıcak servis edilir.

Yoğurtlu Börek Tarifi

Malzemeler
  • 5 yufka
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 gram yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
İçi İçin Malzemeler
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bağ taze soğan
  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı

İlk olarak yufkayı ıslatmak için yağ ve yoğurt kullanılmaktadır. Maydanoz ve taze soğanı kıyarak, içine rendelenmiş soğan ve peyniri ilave edin. Uzun çizgiler halinde kesilir ve uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. Daha sonra fırına sürerek pembeleşince çıkartın ve sıcak servis edin. Muhteşem bir tatla karşılaşacaksınız.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemeler
  • 4 dal taze soğan
  • 1 kilo ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı

Taze soğanı ince ince kıyıp, üstüne yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Üstüne ise küçük doğranmış peyniri ilave ederek harmanlayın. Çırpılmış olan yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkanın birini tezgâhta açın, üstüne su ve sıvı yağı çırpıp ıslatın. Ispanaklı harçtan üstüne sürün ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp büzün, ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizin. 35 dakika boyunca pişirin. Daha sonra kızaran böreği çıkartıp sıcak servis yapın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Güncel

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri