Elif Korkmazel Börek Tarifleri Börekler, hemen hemen her evde yapılan doyurucu ve lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Özellikle Elif Korkmazel'in tarifleri, börek severler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle takip edilmektedir. Bu makalede, Elif Korkmazel'in en sevilen börek tariflerini detaylı bir şekilde ele alacağız. Tariflerimiz, hem lezzet garantisi sunmakta hem de pratik yapılış şekilleri ile mutfakta zaman kazandırmaktadır. Patatesli Fırın Böreği Malzemeler
Hazırlanışı Taze soğanları iyice temizleyerek ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra yumurtanın akını ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyerek iç malzemeleri hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ezdikten sonra ekleyin. Su, süt ve yağı bir kabın içinde iyice karıştırın. Yufkayı bir tepsiye yayın, üstüne sulu karışımdan serperek ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir çizgi şeklinde serin ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesilir. Bütün tepsi dolduktan sonra üstüne yumurta ve susam sürülerek fırına atılır. 30 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapılır. Kolay Su Böreği Malzemeler
İçi İçin Malzemeler
Hazırlanışı İlk olarak böreğin iç harcı hazırlanır. Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp çırpılır, sonra içine su, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar iyice çırpılır. Bir yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufka serin, etrafındaki fazla olan kısmı tepsinin dışına sarkıtın. Artan yufkalar geniş şekilde olacak rulo olarak katlanmalıdır. 4 parmak genişliğinde kesilmelidir. Kalan yufkaların tamamı bu şekilde hazırlanıp yarısı ayrılmaktadır. Kesilen parçalar sosa batırılarak tepsiye serilen yufkanın üzerine koyulmaktadır. Üstüne iç harç eklenir. Kalan rulo şeklinde kesilen yufkalar da sosa batırılarak iç harcın üzerine koyulur. Son olarak, tepsinin dışına sarkan yufka ile üzerini örtün. Kalan sosu kaşık yardımı ile en üste sürün. Hazırlanan su böreği fırına atılarak pembeleşince çıkartılarak sıcak servis edilir. Yoğurtlu Börek Tarifi Malzemeler
İçi İçin Malzemeler
Hazırlanışı İlk olarak yufkayı ıslatmak için yağ ve yoğurt kullanılmaktadır. Maydanoz ve taze soğanı kıyarak, içine rendelenmiş soğan ve peyniri ilave edin. Uzun çizgiler halinde kesilir ve uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. Daha sonra fırına sürerek pembeleşince çıkartın ve sıcak servis edin. Muhteşem bir tatla karşılaşacaksınız. Ispanaklı Börek Tarifi Malzemeler
İç Malzemeler
Hazırlanışı Taze soğanı ince ince kıyıp, üstüne yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Üstüne ise küçük doğranmış peyniri ilave ederek harmanlayın. Çırpılmış olan yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkanın birini tezgâhta açın, üstüne su ve sıvı yağı çırpıp ıslatın. Ispanaklı harçtan üstüne sürün ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp büzün, ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizin. 35 dakika boyunca pişirin. Daha sonra kızaran böreği çıkartıp sıcak servis yapın. |