Hazır yufkadan yapılan patatesli börekler, kolay hazırlanabilir olmaları ve lezzetleri ile sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Bu börekler, farklı şekillerde hazırlanabilir ve her biri görsel olarak farklılık gösterebilir. Bu yazıda, patatesli tepsi böreği ve patatesli sigara böreği tariflerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Patatesli Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Böreğin yapımına iç harcını hazırlamakla başlanır. Öncelikle patatesler derin bir tencereye alınır ve üzerini kapatacak kadar kaynar su eklenir. Patatesler haşlanana kadar pişirilir. Haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve rendelenir. İki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğanlar kavrulur. Soğanlar pembeleşince salça eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Ardından rendelenmiş patatesler, tuz ve pul biber eklenir ve iyice karıştırılır. Bu şekilde iç harcı hazırlanmış olur. Sosunu hazırlamak için bir kaseye yoğurt, yumurta ve sıvı yağ alınır ve iyice çırpılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir ve üzerine sos sürülür. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip aralarına sos sürülür. Üçüncü yufkanın üzerine patatesli harç her tarafına eşit şekilde dağıtılır. Kalan yufkalar tek tek soslanarak üst üste serilir ve en üst katına kalan sos dökülür. Börek dilimlenir ve üzerine çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen börek dilimlenerek servis edilir. Patatesli Sigara Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Sigara böreği için iç harcını hazırlamakla başlanır. Patatesler tencereye alınır ve üzerini kapatacak kadar kaynar su eklenir. Patatesler haşlanır ve haşlanan patateslerin kabukları soyulup rendelenir. İki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ eklenir. Soğanlar kavrulur, ardından bir tatlı kaşığı salça eklenip kavurmaya devam edilir. Üzerine rendelenmiş patates, tuz ve pul biber eklenir ve karıştırılır. İç harç hazır hale gelir. Yufkalar önce dörde, sonra tekrar bölünerek üçgen parçalar hazırlanır. Her bir üçgen parçanın geniş kısmına patatesli harç konur ve kenarları kıvrılarak sarılır. Tüm yufkalar sarıldıktan sonra iki su bardağı kadar sıvı yağ bir tencereye alınır ve kızdırılır. Börekler kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartılır. Kızaran börekler kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınarak fazla yağı çekmesi sağlanır. Ardından servis edilir. Bu tarifler ile hem görsel olarak şık hem de lezzetli patatesli börekler hazırlayabilirsiniz. Hazır yufka kullanımı ile pratik bir şekilde hazırlanan bu börekler, misafir ağırlarken veya aile sofralarında keyifle tüketilebilir. |