Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek

Günümüzde bireyler sağlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Hafif ve sebzeli yiyecekler daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle yoğun çalışma şartlarından dolayı, yapımı kolay olan yiyecekler ön plana çıkmaktadır. Geçmişten günümüze Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan böreklerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Börekler, hazır yufka ile yapılabileceği gibi evde hazırlanan börek hamuru ile de yapılmaktadır. Hem yapımı kolay hem de lezzetli ve hafif olması nedeniyle börekler birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu börek çeşitlerinden biri de ıspanaklı sodalı börektir. Bu börek çeşidinin yapımı şu şekildedir:

Ispanaklı Sodalı Börek Malzemeleri

  • 1 paket yufka (5-6 yaprak)
  • 1 şişe sade soda
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin

  • Yarım kilo ıspanak
  • 400-500 gram lor peyniri
  • Tuz
Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2-2,5 yemek kaşığı yoğurt
Ispanaklı Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için kullanacağınız ıspanakları ayıkladıktan sonra temiz suda yıkayın. Bir süre temiz suda bekletin ve suyunu birkaç defa değiştirin. Temizleme işlemi bittikten sonra süzün ve orta büyüklükte doğrayın. Doğranmış ıspanakların üzerine lor peynirini, tuzunu ve sıvı yağı ekleyerek harmanlayın. Diğer taraftan ayrı bir kasenin içinde sıvı yağ ve sodayı karıştırın. Bu işlemler bittikten sonra ilk yufkayı önceden yağlanmış tepsinin altına serin. Yufkaların üzerine 4-5 yemek kaşığı sosu gezdirin. Bir fırça yardımıyla sosu dağıtabilirsiniz. Sosun üzerine ikinci yufkayı serin ve onun da üzerine sosu dökün. İkinci yufkanın üzerine sosu döktükten sonra iç harcı için hazırladığınız ıspanak harcının yarısını dökün. Daha sonra üzerine üçüncü yufkayı serin ve sosu üzerine dökün. Dördüncü yufkayı üzerine serin ve sosu dökün. Dördüncü yufkanın üzerine sosu döktükten sonra kalan ıspanak harcının hepsini yufkanın üzerine dökün ve her yere eşit gelecek şekilde yayın. Beşinci yufkayı da ekleyerek sosunu dökün. Son yufka eklendikten sonra dilimleyin ve üzerine sodanın hepsini boşaltın. Tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde boşaltmaya dikkat edin. Bütün işlemlerinizi tamamladıktan sonra ortalama 45 dakika buzdolabında bekletin. Dinlendikten sonra üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını böreğin üzerine dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Edgü

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba ıspanaklı sodalı börek yapmak istiyorum. Soda yumaşak olmasını sağlar mı böreğim bir de dilimlerdikten sonra şifayı döksem daha iyi olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Edgü, soda böreğinin daha yumuşak ve kabarık olmasına yardımcı olabilir. Ancak dilimlemeden önce şifayı dökmek, böreğin daha iyi pişmesini ve lezzetini artırabilir. Denemene değer! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Güncel

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri