Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Börek

Bütün öğünlerde tüketilebilecek börek çeşitleri günümüzde oldukça sık tercih edilmektedir. Yapımının kolay olması ve hafifliği nedeniyle birçok kişi tarafından beğenilmektedir. Hazır yufka ile yapılan börekler, evde hazırlanan börek hamurlarıyla da yapılabilmektedir. Ancak börek yapımı için genellikle hazır yufka tercih edilmektedir.

İç Harç Seçenekleri

Böreklerin iç harcı kişilerin damak zevklerine göre değişiklik gösterebilir. İç harç için birçok seçenek bulunmaktadır. Sebzeli, peynirli ve kıymalı olmak üzere çeşitli börek türleri mevcuttur. Son zamanlarda sağlıklı beslenmeye dikkat eden bireyler sebzeli börekleri daha sık tercih etmektedir. Bu tür böreklerden biri de kabaklı havuçlu börektir. Ortalama 6-8 kişilik kabaklı havuçlu börek yapımı şu şekildedir:

Kabaklı Havuçlu Börek Malzemeleri

  • 3 adet taze yufka
  • Yarım litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 adet havuç
  • 300 gram peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kabaklı Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak peyniri, kabak ve havuçları ayrı kaplarda rendeleyin. Diğer taraftan tereyağını çok yakmamak üzere eritin. Bu işlemi tamamladıktan sonra derin bir kabın içinde yumurtaları güzelce çırpın. Yumurtaların içine erimiş tereyağını ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra yufkaları parçalayıp karışımın içine ilave edin. Daha önce rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak ekleyin. Ardından rendelediğiniz peynir ve havuçları ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biberini ilave ederek iyice karıştırın. Tüm malzemelerin harmanlanmasına dikkat edin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra daha önceden yağlanmış fırın kabına harcınızı boşaltın. Harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni