Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabaklı Havuçlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Börek, Bütün öğünlerde yiyebileceğimiz börek çeşitleri günümüzde çok sık tercih edilmektedir. Yapımının kolay olması ve hafif olmasından dolayı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hazır yufka ile yapılan börekler evde hazırlanmış olan börek hamurlarıyla da yapılmaktadır. Börek yapımı için daha çok hazır yufka tercih edilmektedir. Böreklerin iç harcı kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. İç harç için birçok seçenek bulunmaktadır. Sebzeli, peynirli ve kıymalı olmak üzere birçok çeşidi bulanan börek türleri arasında daha çok sebzeli börekler tercih edilmektedir. Son zamanlarda sağlıklı beslenmeye dikkat eden bireyler sebze karışımı börekler tercih edilmektedir. Bu tip börek türlerinde birisi de kabaklı havuçlu börektir. Ortalama 6-8 kişilik kabaklı havuçlu börek yapımı şu şekildedir;

Kabaklı Havuçlu Börek Malzemeleri
  • 3 adet taze yufka
  • Yarım litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 adet havuç
  • 300 gram peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, karabiber, pul biber
Kabaklı Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle peyniri, kabak ve havuçları ayrı kaplarda rendeleyin. Diğer taraftan tereyağını çok yakmamak üzere eritin. Bu işlemi tamamladıktan sonra derin bir kabın içinde yumurtaları ve güzelce çırpın. Yumurtaların içine erimiş tereyağını ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra yufkaları parçalayarak karışımın içine ilave edin. Daha önce rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak ekleyin. Daha sonra rendelediğiniz peynir ve havuçları ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biberini ilave ederek iyice karıştırın. Bütün malzemelerin harmanlanmasına dikkat edin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra daha önceden yağlanmış fırın kabına harcınızı boşaltın. Harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabaklı Havuçlu Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Güncel

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6