Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık börek tarifleri, özellikle hafta sonları kahvaltı sofraları için ve kahvaltıya gelen misafirler için özel börek tarifleri arıyorsanız yazının devamından birbirinden güzel börek tariflerine ulaşabilirsiniz. Tarifleri verilmiş olan börekler kahvaltı sofraları haricinde beş çayları, çocukların beslenme çantaları ve atıştırmalık olarak da hazırlanarak tüketilebilir.

Kahvaltılık Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane taze yufka
Sosu için
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
İçi için
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 tane orta boy domates
  • Peynir
Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık börek için ilk olarak peynir çukur bir kabın içine alınarak çatal ile ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Sıvıyağ ve yumurta farklı bir kâsenin içinde homojen bir şekilde karıştırılır. 3 adet yufka mutfak tezgâhına üst üste olacak şekilde serilir. Yufkalar dört eşit parçaya bölünür. Bölünen yufkalara yumurta ve yağ karışımından sürülerek dörde katlanır. Tekrar yağlı karışımdan sürülür. Yağlanan yufkalara peynirli iç harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır. Fırın kabına pişirme kâğıdı serildikten sonra hazırlanan börekler fırın kabına sıralanır. Her bir börek ortadan bıçak ile kesilir. İç kısmına bir dilim domates yerleştirilir. Tekrar böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Kasede Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 tane taze yufka
Sosu için
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
İç Harcı için
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane sivribiber
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Nane, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?

Kasede patatesli börek için ilk patatesler uygun bir tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Kuru soğan incecik yemekli olacak şekilde rendelenen patateslerin üzerine doğranır. İnce kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve sıvıyağ eklenerek harmanlanır. Ardından sıvıyağ ve su uygun bir kabın içinde karıştırılarak sos hazırlanır.

Yufkanın bir tanesi mutfak tezgâhına serilerek dört eşit parçaya bölünür. Her bir parça hazırlanan sos ile soslanır. Soslanan yufka uygun bir kâsenin içine yerleştirilir. Yufkanın alt kısmı büzülerek kalın olacak şekilde yerleştirilmelidir. Kâseye yerleştirilen yufkaya hazırlanan patatesli iç harçtan koyulur. Yufkanın kaseden sarkan kısımları ile iç harç hiç görünmeyecek şekilde kapatılır. Fırın kabı yağlanarak hazırlanan börek tepsiye ters çevrilerek çıkartılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanarak tepsiye alınır. Sıvıyağ ve yumurta sarısı çırpılarak fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak hazırlanan börekler fırına verilir. Arzuya göre üzerine çörekotu ve susam serpiştirilebilir.

Afiyet olsun.

Peynirli Krep Böreği İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için
  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?

Peynirli krep böreğinin hamurunu hazırlamak için çukur bir kabın içine yumurtalar, süt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Krep tavası sıvıyağ ile yağlandıktan sonra ısıtılır. Tava ısındıktan sonra hazırlanan hamurdan bir kepçe kadar tavaya dökülür ve altı üstü eşit şekilde pişirilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.

Yuvarlak bir tepsinin içine pişirilen krepin biri yerleştirilir. Peynir bir kabın içine alınarak ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Tepsiye yerleştirilen krepin üzerine iç harç dökülür. İç harcın üzerine diğer krep kapatılır. Tüm krep bitene kadar üst üste aynı işlem tekrarlanır. Son kata kaşar rendesi serpiştirilir. Ardından tereyağı ufak ufak parçalanarak krepin üzerine yayılır. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısınmış fırına hazırlanan börek verilir. Böreğin altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Börek Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri