Kahvaltılık Börek Tarifleri Kahvaltı, günün en önemli öğünlerinden biridir ve bu öğünü daha özel kılmak için çeşitli börek tarifleri deneyebilirsiniz. Hafta sonları ailecek yapılan kahvaltılarda veya misafirlerinize sunacağınız kahvaltı sofralarında farklı ve lezzetli börek tarifleri ile sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Aşağıda, kahvaltı sofralarınıza renk katacak bazı börek tariflerini bulabilirsiniz. Bu tarifler ayrıca beş çaylarında, çocukların beslenme çantalarında ve atıştırmalık olarak da kullanılabilir. Kahvaltılık Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
İçi İçin
Nasıl Yapılır? İlk olarak, peynir çukur bir kabın içine alınarak çatal ile ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Sıvıyağ ve yumurta başka bir kâsenin içinde homojen bir şekilde karıştırılır. Üç adet yufka mutfak tezgâhına üst üste olacak şekilde serilir ve dört eşit parçaya bölünür. Bölünen yufkalara yumurta ve yağ karışımından sürülerek dörde katlanır. Tekrar yağlı karışımdan sürülür. Yağlanan yufkalara peynirli iç harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır. Fırın kabına pişirme kağıdı serildikten sonra hazırlanan börekler fırın kabına sıralanır. Her bir börek ortadan bıçak ile kesilir ve iç kısmına bir dilim domates yerleştirilir. Tekrar böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. Kasede Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
İç Harcı İçin
Üzeri İçin
Nasıl Yapılır? Kasede patatesli börek için ilk olarak patatesler uygun bir tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Kuru soğan incecik yemeklik olacak şekilde rendelenen patateslerin üzerine doğranır. İnce kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve sıvıyağ eklenerek harmanlanır. Ardından sıvıyağ ve su uygun bir kabın içinde karıştırılarak sos hazırlanır. Yufkanın bir tanesi mutfak tezgâhına serilerek dört eşit parçaya bölünür. Her bir parça hazırlanan sos ile soslanır. Soslanan yufka uygun bir kasenin içine yerleştirilir. Yufkanın alt kısmı büzülerek kalın olacak şekilde yerleştirilmelidir. Kaseye yerleştirilen yufkaya hazırlanan patatesli iç harçtan koyulur. Yufkanın kaseden sarkan kısımları ile iç harç hiç görünmeyecek şekilde kapatılır. Fırın kabı yağlanarak hazırlanan börek tepsiye ters çevrilerek çıkartılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanarak tepsiye alınır. Sıvıyağ ve yumurta sarısı çırpılarak fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak hazırlanan börekler fırına verilir. Arzuya göre üzerine çörekotu ve susam serpiştirilebilir. Afiyet olsun. Peynirli Krep Böreği İçin Gerekli Malzemeler Hamuru İçin
İçi İçin
Üzeri İçin
Nasıl Yapılır? Peynirli krep böreğinin hamurunu hazırlamak için çukur bir kabın içine yumurtalar, süt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Krep tavası sıvıyağ ile yağlandıktan sonra ısıtılır. Tava ısındıktan sonra hazırlanan hamurdan bir kepçe kadar tavaya dökülür ve altı üstü eşit şekilde pişirilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Yuvarlak bir tepsinin içine pişirilen krepin biri yerleştirilir. Peynir bir kabın içine alınarak ezilir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Tepsiye yerleştirilen krepin üzerine iç harç dökülür ve iç harcın üzerine diğer krep kapatılır. Tüm krep bitene kadar üst üste aynı işlem tekrarlanır. Son kata kaşar rendesi serpiştirilir. Ardından tereyağı ufak ufak parçalara ayrılarak krepin üzerine yayılır. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısıtılmış fırına hazırlanan börek verilir. Böreğin altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. |