Kıymalı Pırasalı Börek İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle pırasaları güzelce yıkıyoruz. Daha sonra isteğe bağlı büyüklükte doğruyoruz. Bir tavaya biraz sıvı yağ döküp kıymaları ekleyip kavuruyoruz. Daha sonrasında pırasaları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. En son salçayı da ilave edip karıştırıyoruz. Pırasaların pişmesine yakın tuz ve karabiberi, isteğe bağlı baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Yufkalardan bir tanesini alıp tezgâha seriyoruz. Üzerine tereyağından birkaç kaşık gezdirerek döküyoruz ve hazırladığımız iç malzemeden serpiştiriyoruz. Yufkayı çok sıkmadan kenarlarından katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız rulo börekleri yağlanmış fırın tepsisine büzüştürerek diziyoruz. Böreklerin üzerine ayrı bir kapta çırptığımız yumurta sarılarından sürüp çörek otu döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ekstra Bilgiler Bu tarifte pırasanın yanı sıra havuç veya patates gibi farklı sebzeler de ekleyerek böreğinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, iç harcına beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. Böreğinizi daha çıtır yapmak isterseniz, yufkaların arasına serpiştirdiğiniz tereyağına biraz da süt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |