Kolay Börek Hamuru Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez bir unsuru olup, çeşitli lezzetleriyle zengin bir yemek grubunu temsil eder. Bu makale sayesinde artık börek yapmak için sadece pastanelere bağımlı olmadığınızı ve evde de kolayca börek hamuru hazırlayabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. Kolay Börek Hamuru Malzemeleri
Kolay Börek Hamuru Nasıl Yapılır? İlk olarak, malzemelerin karışmasını sağlayacak geniş bir kaba ihtiyacınız olacak. Bu kabı seçerken hem geniş olmasına hem de mikser ile karıştırırken etrafa sıçramasını önleyecek yüksekliğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Kabı alıp, ilk olarak yumurtayı içine kırıyoruz. Yumurta kırarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kabuklarının karışmamasıdır. Yumurta kırıldıktan sonra sütü ilave ediyoruz ve aynı zamanda mikseri çalıştırarak, yumurta ve sütün iyice karışmasını sağlıyoruz. Yumurta ve sütün iyice karıştığından emin olduktan sonra, unu azar azar ilave etmeliyiz. Tüm unu ekledikten sonra, eğer un yeterli gelmezse, azar azar olmak kaydıyla bir su bardağı daha un ekleyebiliriz. Ancak, unu eklerken yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizden emin olmalıyız. Un ilavesinden sonra sirkeyi kabın ortasına gelecek şekilde dökelim. Daha sonra şeker ve tuz ilave edip, son olarak kabartma tozunu eklemeliyiz. Bütün malzemelerin iyice karıştığından emin olduktan sonra, hamuru kaptan çıkarıp 15 dakika dinlenmeye bırakmalıyız. 15 dakikanın sonunda hamur hazır hale gelecektir. Böylelikle, kolay börek hamurunuzu kendi ellerinizle yapmış olacak ve her aşamasında emeğiniz olduğu için daha mutlu ve huzurlu bir şekilde böreğinizi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Navruz
23 Temmuz 2024 SalıEvde kolayca börek yapabileceğimi bilmiyordum, bu tarif gerçekten işe yarıyor mu? Malzemeleri tam olarak nasıl karıştırmalıyım, mikser kullanmak şart mı? Un miktarı konusunda endişeliyim, fazla eklersem hamur sert mi olur?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Navruz,
Evde börek yapmak gerçekten zannedildiğinden daha kolay ve bu tarifin işe yaradığını düşünüyorum. Malzemeleri karıştırırken mikser kullanmanşart değil, el ile de gayet iyi sonuç alabilirsin. Un miktarı konusunda dikkatli olmalısın; fazla un eklersen hamur sert olabilir, bu nedenle unu azar azar ekleyip hamurun kıvamını kontrol etmek en iyisi. Afiyet olsun!