Mantarlı Börek Oktay Usta
27 Haziran 2024

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan börekler, günümüzde beş çayları ve diğer ara öğünlerde de tercih edilmektedir. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışan kişiler, az yağ kullanarak ve sebzeli iç harç kullanarak harika börekler yapabilmektedir. Her damak tadına uygun börek çeşidi bulunmaktadır. Patatesli, peynirli, kıymalı, pırasalı, mantarlı gibi birçok iç harcıyla börek yapılabilmektedir. Günümüzde kişiler birçok yemek tarifini televizyonlarda yayınlanan yemek programlarında öğrenmektedir. Bu programlardan biri de Oktay Usta'nın yemek programıdır. Oktay Usta'nın mantarlı börek tarifinin yapılışı şu şekildedir:

Malzeme Listesi

  • Bir paket hazır yufka
  • 500 gram mantar
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve hafif kızgın yağın içine önceden temizlenmiş ve küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan mantarları iyice temizleyin ve temizlenen mantarları orta büyüklükte doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra mantarların suyunu çekmesi için tencerenin ağzı açık şekilde kavurma işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince harcınız hazır olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra kremayı hazırlamak için derin bir kabın içine sütü, zeytinyağını ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı buruşturarak önceden yağlanmış tepsiye serin. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Daha sonra ikinci yufkayı tepsiye serin. Yufkaları tepsiye sığdırmakta zorluk çekiyorsanız parçalara ayırarak tepsiye serebilirsiniz. Her bir yufkanın arasına hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra mantarlı iç harcı boşaltın ve tepsinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üst kısma da kremayı dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Yufkaların arasına serilen kremayı daha lezzetli hale getirmek için içerisine biraz beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
  • Soğanları kavururken biraz tereyağı ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
  • Mantarları doğradıktan sonra limonlu su içinde bekletmek, kararmalarını önleyecektir.
  • Börek piştikten sonra üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek birkaç dakika daha fırında tutabilirsiniz, bu sayede daha çıtır bir üst yüzey elde edersiniz.
  • Yanında yoğurt ya da ayran ile servis etmek, böreğin lezzetini tamamlayacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek İçi Tarifi ve Malzemeleri

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Börek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri