Mantarlı Börek Oktay Usta
15 Mayıs 2024

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta, Kahvaltıların vazgeçilmezi olan börekler artık günümüzde beş çayları ve diğer ara öğünlerde de tercih edilmektedir. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışan kişiler az yağ kullanarak ve sebzeli iç harç kullanarak harika börekler yapabilmektedir. Her damak tadına uygun börek çeşidi bulunmaktadır. Patatesli, peynirli, kıymalı, pırasalı, mantarlı gibi birçok iç harcıyla börek yapılabilmektedir. Günümüzde kişiler birçok yemek tarifini televizyonlar da yayınlanan yemek programların da öğrenmektedir. Bu programlardan biri de Oktay ustanın yemek programıdır. Oktay ustanın mantarlı börek tarifinin yapılışı şu şekildedir;

Malzeme listesi
  • Bir paket hazır yufka
  • 500 gram mantar
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve hafif kızgın yağın içine önceden temizlenmiş ve küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan mantarlı iyice temizleyin ve temizlenen mantarları orta büyüklükte doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra mantarların suyunu çekmesi için tencerenin ağzı açık şekilde kavurma işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince harcınız hazır olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra kremayı hazırlamak için derin bir kabın içine sütü, zeytinyağını ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı buruşturarak önceden yağlanmış tepsiye serin. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Daha sonra ikinci yufkayı tepsiye serin. Yufkaları tepsiye sığdırmakta zorluk çekiyorsanız parçalayarak tepsiye serebilirsiniz. Her bir yufkanın arasına hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra mantarlı iç harcı boşaltın ve tepisinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üst kısma da kremayı dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mantarlı Börek Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Ispanaklı Peynirli Börek Oktay Usta

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri