Mantarlı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Mantarlı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Ispanaklı Börek, hem yapılışı kolay hem de lezzetli olan börek çeşitleri arasında birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Birden fazla börek çeşidi bulunmakla birlikte, kişilerin damak tatlarına göre börek çeşitleri farklılık göstermektedir. Yumuşak, gevrek ve çıtır çıtır olan börekler sabah kahvaltılarında ve diğer ara öğünlerde sıkça tercih edilmektedir. Hazır yufka ile yapılabildiği gibi evde hazırlanmış hamurla da yapılabilmektedir. Börek harçları kişilerin isteklerine göre değişmektedir. Kıymalı, sebzeli, mantarlı veya iki çeşit sebze karışımı şeklinde olabilmektedir. Lezzetiyle öğünlerin ayrılmaz parçası olan börek türlerinden biri de mantarlı ıspanaklı börektir. İşte mantarlı ıspanaklı börek yapımı:

Mantarlı Ispanaklı Börek Malzemeleri

  • Bir paket taze yufka
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
İç Harcı İçin

  • Yarım kilo ıspanak
  • 250-300 gram mantar
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber, karabiber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Mantarlı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcını yaparak başlayın. Orta büyüklükte bir tencereye bir miktar yağ koyun. Yağın çok ısınmamasına dikkat edin. Daha sonra ısınan yağın üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine yıkayıp orta büyüklükte doğradığınız mantarları ekleyin ve karıştırın. Mantarlar suyunu bırakacaktır. Mantarlar suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince baharatları, tuzunu ve temizlenmiş orta büyüklükte doğranmış ıspanakları ekleyerek karıştırın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Böylece iç harcınız hazır olacaktır.

Daha sonra ilk yufkayı önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. Yufka tepsinin kenarlarından sarkabilir. Yufkanın üzerine hazırladığınız sosu dökün ve ikinci yufkayı da buruşturarak serin. İkinci yufkanın tepsinin dışına sarkmamasına dikkat edin. İkinci yufkanın da üzerine sosu döktükten sonra hazırladığınız iç harcı boşaltın. Tepsinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Daha sonra üçüncü yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine sosu dökün. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarda sarkan yufkanın kenarlarını tepsinin içine katlayın ve kalan sosu üzerine dökün.

İşlemleri bitirdikten sonra yaklaşık yarım saat böreği dinlendirin. Dinlendirdiğiniz böreği daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

  • Böreğin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Yoğurt ve yumurta karışımı böreğin renk ve lezzetini artıracaktır.
  • Kalan böreği buzdolabında saklayabilir ve tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri