Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli gül böreği, mutfaklarımızın klasik böreklerinden biridir. Bu böreği yemeyen ya da daha önce pişirmemiş olanlar oldukça azdır. Ev hanımlarının en sık yaptığı böreklerin içinde yer alır. Özellikle çocukların patatesi sevmesi yüzünden iç harcı patates olan bu börek daha fazla tercih edilir. Üstelik sunum kolaylığı olduğundan, hanımların kolayına da gelir. Patatesli gül böreğini ister elde açma yufkayla, isterseniz hazır yufkayla yapabilirsiniz. Sonuçta lezzetli bir börek yemek isteyenler her türlü zorluğa katlanır. Sizlere vereceğimiz patatesli gül böreğini hazır yufkayla hazırladık. Bu nedenle özellikle sıcak tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü hazır yufkayla yapılan börek, sıcakken daha keyifli oluyor. Şimdi böreğimizi birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Patatesli gül böreği için gerekli malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 5-6 adet orta boyda patates
  • Sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yeteri kadar kırmızı toz biber, karabiber ve tuz
  • Üzeri için susam
Patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Böreğin yapımına patatesleri haşlamakla başlayalım. Daha sonra patateslerin kabuklarını soyarak, bunları çatalla ezelim. İçine kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ilavesi yapalım. Margarini de koyarak bunları birlikte karıştıralım. Böreğin iç harcı bu şekilde hazırlandı. Şimdi yufkalar için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Bir kâseye sütü ve sıvı yağı koyarak karıştıralım. Bunları iyice çırpınca, yufkaları teker teker tezgâha alalım. Yufkayı artı şeklinde dört parçaya ayıralım. Bu arada fırın tepsisini yağlayarak yanımıza alalım. Dörde bölünen yufkaların içine sostan sürerek, geniş tarafına patatesli iç harcı uzunlamasına koyalım. Yufkanın kenar köşelerini içe kıvırarak, biraz gevşek rulo şeklinde saralım. Bunu dolayarak gül şekline getirelim. Hazırladığımız her gül böreğini tepsiye yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayalım. Börekte kullandığımız sostan kaldıysa, içine yumurta sarısını koyarak çırpalım. Sos kalmadıysa sadece yumurta sarısını böreklerin üzerine sürebilirsiniz. En son olarak gül böreklerinin üzerine biraz susam serpin. Kızan fırında patatesli gül böreğini kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak sevdiklerinize çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Patatesli Gül Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Sigara Böreği Tarifi Oktay Usta

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6