Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı kıymalı börek daha önce denemeye korktuğunuz tatlardan biri olsa da denediğiniz zaman asla vazgeçmek istemeyeceğiniz börekler arasında yer alıyor. Evde klan malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz bu böreği misafirlerinize çayın yanında rahatlıkla sunabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için de gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu börek kesinlikle büyük beğeni toplayacaktır.

Patlıcanlı Kıymalı Börek Malzemeleri
  • 5 yufka
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • Renkli biber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çörek otu
Patlıcanlı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları yıkayıp soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir kap içerisine koyup tuzlu suda bekletin ki patlıcanın acısı çıksın. Geniş teflon bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp incecik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Renkli küçük biberlerden dilediğiniz miktarda yıkayıp doğramadan soğanların üzerine alıp biraz soteliyoruz. Üzerine kıymayı da alıp kıymanın rengi iyice değişene dek kavuruyoruz. Tüm malzemeleri iyice kavurduktan sonra patlıcanları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine karabiber, pul biber ve tuzu atıp bir iki dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Başka bir kap içerisinde yumurta, süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırarak ara harcımızı hazırlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıya gelecek biçimde serip hazırladığımız ara harcından dökerek yufkayı ıslatıyoruz. Daha sonra bir yufkayı parçalayarak ikinci yufkanın üzerine dağınık biçimde serpiştiriyoruz. Yufkayı yine ıslattıktan sonra patlıcanlı harcımızdan her tarafa eşit dağılacak biçimde döküyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra ilk yufkanın dışarıda kalan yufka parçalarını içeri alın ve üzerine kalan sıvı harcınızı dökün. Yufkaları kareler halinde dilimledikten sonra üzerine çörek otu da serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıkken servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Patlıcanlı Kıymalı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Tavada Kolay Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Güncel

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Börek Oktay Usta

Patatesli Börek Oktay Usta

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6