Patlıcanlı Kıymalı Börek Patlıcanlı kıymalı börek, daha önce denemeye çekindiğiniz lezzetlerden biri olabilir, ancak bir kez denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz böreklerden biri haline gelecektir. Evde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu böreği, misafirlerinize çayın yanında rahatlıkla sunabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için de gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu börek, kesinlikle büyük beğeni toplayacaktır. Patlıcanlı Kıymalı Börek Malzemeleri
Patlıcanlı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? İlk olarak patlıcanları yıkayın, soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir kap içerisine koyup tuzlu suda bekletin ki patlıcanın acısı çıksın. Geniş bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp ince doğradığınız soğanları kavurun. Renkli biberlerden dilediğiniz miktarda yıkayıp doğrayarak soğanların üzerine ekleyin ve biraz soteleyin. Üzerine kıymayı ilave edin ve kıymanın rengi iyice değişene dek kavurun. Tüm malzemeleri iyice kavurduktan sonra patlıcanları ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Başka bir kap içerisinde yumurta, süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırarak ara harcınızı hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıya gelecek şekilde serip hazırladığınız ara harçtan dökerek yufkayı ıslatın. Daha sonra bir yufkayı parçalayıp ikinci yufkanın üzerine dağınık şekilde serpiştirin. Yufkayı yine ıslattıktan sonra patlıcanlı harcınızı her tarafa eşit dağılacak şekilde dökün. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra, ilk yufkanın dışarıda kalan parçalarını içeri alın ve üzerine kalan sıvı harcınızı dökün. Yufkaları kareler halinde dilimledikten sonra üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıkken servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun! |