Rulo Patatesli Börek Rulo patatesli börek, oldukça lezzetli ve kişilerin damak tadına uygun karışımlar oluşturularak hazırlanır. Bu börek, içeriğinde bulunan malzemelerin uyumundan dolayı harika bir tat sunar. Sabah kahvaltılarına eşlik eden rulo patatesli börek, aynı zamanda bayanların düzenlediği günlerde, doğum günü partilerinde ve özel misafirlere ikram edilmek üzere servise sunulur. Gerçekten de içeriğinde bulunan malzemelerin birbirleriyle uyumuyla harika bir lezzet ortaya çıkar. Şimdi, patatesli rulo börek nasıl hazırlanır ve içerisinde hangi malzemeler kullanılır, birlikte bakalım. Böreğin hazırlanışını merak edenler, tarifi kendi mutfaklarında deneyebilirler. Kolay gelsin. Rulo Patatesli Börek Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Rulo Patatesli Börek Nasıl Yapılır? Rulo patatesli börek yapımına ilk önce beyaz peyniri ezerek başlayalım. Önceden hazırlanan bir tencereye patatesleri alalım. Tencereye patatesleri aşacak şekilde su ilave edelim ve kısık ateşte patateslerin pişmesini bekleyelim. Yaklaşık 30 dakika sonra patatesler haşlanmış olacaktır. Geniş bir kabın içine yumurtayı, sütü, yoğurdu ve tereyağını koyarak iyice çırpalım. Hazırlanan karışımın içine haşlanmış patatesleri, beyaz peyniri, baharatları ve tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Mutfak tezgâhını temizleyip üzerine birinci yufkayı serelim ve her yerine hazırladığımız harçtan sürelim, ardından ikinci yufkayı üzerine serelim. Üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo şeklinde sararak ortadan ikiye bölelim. Üzerlerine nemli bir bez örterek buzdolabında 45 dakika dinlendirelim. Dinlenen börekleri 1 parmak kalınlığında kesip, iyice yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve böreklerin hepsinin üstüne yumurtanın sarısını sürelim. Hazırlanan börekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Rulo patatesli börek tarifinin daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Patateslerin iyice haşlanmış olmasına ve püre kıvamına getirilmesine özen gösterin. Ayrıca, böreklerin daha çıtır olmasını isterseniz, yufkaların arasına tereyağı sürebilirsiniz. Böreklerin üzerine serptiğiniz yumurta sarısına birkaç damla süt ekleyerek daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz. Dereotu yerine maydanoz da kullanabilirsiniz, böylece farklı bir aroma katabilirsiniz. |