Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo patatesli börek, oldukça lezzetli ve kişilerin ağız tadına uygun karışımlar oluşturularak hazırlanır. Bu börek içeriğinde bulunan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat meydana getirir. Sabah kahvaltılarına eşlik eden rulo patatesli börek bayanların düzenlediği günlerde, doğum günü partilerinde, özel misafirlere ikram edilmek için servise sunulur. Gerçekten de içeriğinde bulunan malzemelerin birbirleriyle özdeşleşmesiyle harika bir tat oluşur. Şimdi patatesli rulo börek nasıl hazırlanır ve içerisinde hangi malzemeler kullanılır beraber bakalım. Bu böreğin hazırlanışını merak edenler bize katılarak tarifi kendi mutfağında hazırlasınlar. Kolay gelsin hepinize.

Rulo Patatesli Börek Malzemeleri
  • 4 adet yufka
İçi için
  • 6 adet büyük patates
  • 2 adet yumurta
  • 15p gram tereyağı
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Rulo Patatesli Börek Üzeri için
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Rulo Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Rulo patatesli börek yapılışına ilk önce beyaz peynirleri güzelce reddeden geçirerek başlayalım. Önceden hazırlanan bir tencereye patatesleri alalım. Tencerenin üzerine patatesleri aşacak şekilde su ilave edelim ve tencereyi ocağa alarak kısık ateşte patateslerin pişmesini bekleyelim. 30 dakika sonra patatesler haşlanacaktır. Sonra geniş bir kabın içine yumurtayı, sütü, yoğurdu, tereyağını koyarak iyice çırpalım. Hazırlanan karışımın içine haşla an patatesleri, beyaz peyniri, baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Mutfak tezgâhını temizleyelim ve sonra üzerine birinci yufkayı serelim ve her yerine hazırladığımız harçtan sürelim, ikinci yufkayı üzerine serelim. Daha sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo şeklinde sararak ortadan ikiye bölelim. Üzerlerine nemli bir bezle örterek buzdolabında 45 dakika dinlendirelim. Sonra hazırlanan börekleri 1 parmak kalınlığında kesip, iyice yağlanan fırın tepsisine yerleştirelim ve böreklerin hepsinin üstüne yumurtanın sarısını sürelim. Hazırlanan böreklerimizi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Rulo Patatesli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Su Böreği Yapılışı

Yalancı Su Böreği Yapılışı

Güncel

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Oktay Usta

Patatesli Börek Oktay Usta

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri