Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek

Börek yapımında en çok zorlanılan kısım genellikle yufka açma aşamasıdır. Birçok kişi bu işi tam anlamıyla beceremez. Bu nedenle hazır yufka kullanarak börek yapmak oldukça pratik ve kolaydır. Hazır yufkanız varsa, tek yapmanız gereken böreğin iç harcını hazırlayıp yufkalar üzerinde kullanmaktır. Eğer yufkaları evde açmayı denerseniz, hem çok uğraşırsınız hem de zaman kaybedersiniz. Bu nedenle hazır yufkadan börek yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Hazır yufkadan börek, pratikliği sayesinde birçok kişinin börek yapmasına olanak tanır. Bu şekilde, yufka ile yapılabilecek tüm börekleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Öncelikle, yapacağınız börek çeşidini seçmeniz gerekecek. Bu tarifte, hazır yufka kullanarak peynirli muska böreği yapacağız. Siz de dilerseniz bu böreği deneyebilirsiniz.

Hazır Yufkadan Börek Malzemeleri

  • İki adet hazır yufka
  • 200 gram az tuzlu ya da tuzsuz peynir
  • Birkaç dal maydanoz
  • Bir miktar sıvı yağ

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkaları üst üste yerleştirin ve yaklaşık beş santim genişliğinde olacak şekilde kesin. Daha sonra kestiğiniz bu şeritleri ortadan ikiye bölün. Bu şekilde her şeritten iki parça elde etmiş olacaksınız.

Ayrı bir kapta peyniri iyice ezin ve maydanozları ince ince doğrayarak peynirle karıştırın. Bu karışımı olabildiğince iyi yapmalısınız.

Daha sonra kestiğiniz şeritlerin üzerine hazırladığınız peynir ve maydanoz karışımından koyarak üçgen şeklinde katlayın. Bu işlemi tüm şeritler için tekrarlayın. Bir ara tepsinin dibini iyice yağlayarak böreklerin tepsiye yapışmasını önleyin.

Üçgen şeklinde harç ekleyerek katladığınız börekleri yumurta akı ile iyice buluşturun. Bu işlem, böreklerin daha iyi kapanmasını ve pişerken açılmamasını sağlar.

Tüm şeritlere bu işlemi uyguladıktan sonra, şeritleri tepsi üzerine gelişigüzel dizin. Börekler kabaracağı için çok sıkışık olmamalarına özen gösterin. Bu arada, fırını 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Dizme işlemi sona erdikten sonra börek tepsisini fırına sürün. Üzeri tam olarak kızardıktan sonra börekleriniz servise hazır olacaktır.

Hazır yufkadan börek yapmak, pratikliği ve kolaylığı sayesinde birçok kişinin tercihi olmaktadır. Bu şekilde, hem kısa sürede hem de lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı