Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek

Mantarlı tavuklu börek, doyurucu özelliğinin yanı sıra lezzet bakımından da enfes bir tada sahip bir yemektir. Akşam menüsü olarak da değerlendirilebilecek bu börek, mantar ve tavuk eti gibi birbirine çok yakışan iki lezzetin birleşimidir. Ayrı ayrı vitamin ve minerallerle dolu olan bu muhteşem ikili, yufka ile birleştiğinde harika bir börek ortaya çıkar. Henüz mantarlı tavuklu börek tarifini denemediyseniz, size önereceğimiz tarif ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Mantarlı Tavuklu Börek Malzemeleri

  • 4 tane yufka
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 1 şeker kaşığı domates salçası
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tane kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 şeker kaşığı dağ kekiği
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske kırmızı pul biber
  • 1 küçük fincan su

Mantarlı Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuklu börek yapımı için öncelikle bir çay bardağı dolusu ayçiçek yağını yanmaz bir tavaya alın ve ocağın altını kısık ateşte açın. Yağ fazla ısınmadan içerisine ince kıyılmış kuru soğanı ekleyin ve pembeleşene dek kavurun. Soğanlar yeterli kıvama geldiğinde, tavuk göğsünü iyice yıkayıp küçük parçalara ayırın ve soğanların üzerine ekleyin. Ocağın üzerinde tavayı ileri geri hareket ettirerek sotelemeye devam edin. Tavuklar suyunu bırakıp kavrulma aşamasına geldiğinde, dilimlenmiş mantarları ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Biberlerin içindeki tohumları temizleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika tavada bulunan malzemeleri karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin. Akabinde, kalan baharatları da ekleyip tuz ilavesi yapın ve tavanın ağzını kapakla kapatıp kısık ateşte pişirin.

Malzemeler suyunu çektiğinde, tavayı ocaktan alıp delikli bir kevgire boşaltın ve birkaç dakika bekletin. Suyu süzülen mantarlı tavuklu iç harcı soğuması için biraz bekletin. Bu aşamada, üç yemek kaşığı su ve ayçiçek yağını bir tabağın içerisine alın ve bir fırçayla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine sulu karışımdan sürün. Ardından, bir tane daha yufkayı ıslak yufkanın üzerine serin ve gül böreği yapar gibi üçgen parçalar kesin. Geniş olan kısımlarına tavuklu mantarlı karışımdan ilave edip rulo şeklinde sarın. Ardından, gül şeklini verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik fırına gönderin. Böreklerin üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı

Haber Bülteni

Güncel

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri