Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği, Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti. Günümüzde oldukça ekmek bayat hale getirilip atılmaktadır. Fakat kimse bu atılan ekmeklerini değerlendirmenin peşinde olmamaktadır. Hem maddi açıdan hem de manevi açıdan bir sürü kayba uğramaktayız. Özellikle bayta ekmek hemen hemen her evde çıkıp atılmaktadır. Fakat bir ev hanımının en güzel yapabileceği iş bayatlayan ekmekleri değerlendirerek atmamak olmaktadır. Örneğin yemek yaparak içine koyun ya da pastalar börekler yapmaya çalışın. Çöpe giden onlarca bayat ekmek bazen bulunamayıp açlık çeken kişinin hayali olurken bizler kıymet bilmeyip atmaktayız. Bu nedenle çocuğu olan annelere ilk tavsiyem çıkan bayat ekmeklerinizi bayat ekmek böreği ile değerlendirebilirsiniz. Örneğin zamanınız mı yok çıkan bayat ekmekleri dondurucuya atarak pazar kahvaltısında muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. Bayat ekmekler değerlendiği anda bayatlamış olan kaşarları da değerlendirmiş olursunuz. Hem oldukça lezzetli olan hem de yaratıcı bir tarif oluşturabilirsiniz.

Bayat Ekmek Böreği Malzemeleri
  • 1 adet veya 1.5 adet ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 ufak kâse ufalanmış beyaz peynir
  • 2 adet taze soğan
  • Çeyrek bağ dereotu
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • 7 adet siyah zeytin
  • 2 adet domates
Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak bayat ekmeğiniz dondurucuda ise çıkarın ve çözülmesini bekleyin. Daha sonra parçalara bölün. Kâseye yumurtaları kırıp, çırparak sütü ekleyip, sıvı yağ, tuz, doğranmış maydanoz, doğranmış taze soğan ve doğranmış dere otunu yumurta karışımına ekleyin ve beyaz peyniri de ekleyerek ekmekler ile karıştırın. Fakat bütün ekmeklere karışımı yedirin. Yağlanan bir tepsiye karışımı dökün. Kaşarın bir miktarını üzerine dökün, onun üstüne ise çekirdekleri çıkardığınız zeytinleri ve dilim dilim doğradığınız domatesleri koyun. Fırını önceden ısıtın ve fırına atın. Daha sonra hafif kızarmasını bekleyin hafif kızaran böreği çıkarın ve geriye kalan tüm kaşar peynirlerini üzerine serpip kaşar peynirleri eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra fırından çıkartarak sıcak servis yapılabilir. Tavada bayat ekmek böreği ise daha basit olmaktadır.

Bayat Ekmek Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Güncel

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri