Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Börek, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Çıtır çıtır tadıyla enfes bir lezzet olarak hem çocuklarınıza hem de sevdiklerinize sunabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kahvaltılarda ve çay saatlerinde gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu tarif, sofralarınıza renk katacaktır.

Çıtır Börek Malzemeleri

  • 4 yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı için Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta

Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Patateslerimizi haşlayıp soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra soğanları rendeleyerek veya küçük küpler halinde doğrayarak sıvı yağda kavuruyoruz. Ardından patatesleri soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Son olarak baharatlarımızı ekleyerek bir dakika kadar daha kavuruyoruz. İç harcımız hazırlandıktan sonra yufkaları hazırlıyoruz.

Sıvı yağ, un, sirke ve tuzu iyice karıştırıyoruz. İlk yufkamızı tezgâha serdikten sonra bu karışımla yufkaları ıslatıyoruz. İkinci yufkayı da ıslattığımız yufka üzerine seriyoruz. Bu yufka üzerine de sostan dökerek yufkayı ıslatıyoruz. Daha sonra bu yufkaları pizza dilimleri gibi 12 parçaya bölüyoruz. Yay şeklinde olan kenarına iç harcımızdan koyduğumuz yufkaları sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan ve yağladığımız tepsimize koyduktan sonra üzerine yumurta sarısından sürüyoruz. Tepsimizi de daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında börekler kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Haber Bülteni