Lahanalı Börek Lahanalı börek, lezzetli olduğu kadar pratik de olan ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir tariftir. Yufkadan da hazırlayabileceğiniz bu böreği el açması yapmanız durumunda daha lezzetli bir börek tadabilmeniz mümkün olacaktır. Eğer vaktiniz varsa el açması yapacağınız bu tarifi sevdiklerinize ve özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Lahanalı Börek Malzemeleri
İç Harcı İçin
Lahanalı Börek Nasıl Yapılır? Ilık sütün içine kuru maya ve toz şekeri koyup maya kabarana dek bekletiyoruz. Maya hazır olduktan sonra unu ve tuzu yavaşça ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru ele yapışmayacak bir hale gelene dek yoğurduktan sonra 10 dakika hamuru ılık bir yerde dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken iç harcımızı da hazırlıyoruz. İç harcımızı hazırlarken ilk olarak soğanları küp şeklinde incecik doğruyoruz. Sıvı yağda hafif pembeleşene dek soğanları kavurun. Kıymayı da ekleyip kıymanın rengi dönene dek kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra iyice yıkayıp incecik doğradığımız lahanaları, baharatları ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 10 dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra harcımızın altını kapatıyoruz. Hamur dinlendikten ve iç harcımız da hazır olduktan sonra margarini eritiyoruz. Hamurumuzu dokuz eşit büyüklükteki parçaya ayırdıktan sonra her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp her birinin üzerine yağ sürüyoruz. Üçer üçer hamurları üst üste koyuyoruz. Yufkaları önce merdane sonra da elinizi kullanarak tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız harcın yarısını yayıyoruz. İkinci yufkayı da harcın üzerine koyuyoruz. Kalan harcı da yufkaların üzerine yaydıktan sonra son yufkayı da koyup bir saat dinlenmesi için böreği bekletiyoruz. Kare dilimler halinde kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirdikten sonra üzerine margarin sürerek 10 dakika bekletiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet Olsun. |
Seymen
25 Temmuz 2024 PerşembeLahanalı börek yaparken hamurun dinlenme süresinde ne kadar beklememiz gerekiyor? Hamur yüzeyini yağlarken hangi yağı kullanmak daha iyi olur?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeSeymen, lahanalı börek yaparken hamurun dinlenme süresi genellikle 30-45 dakika arasında olmalıdır. Bu süre, hamurun daha kolaydın çalışılabilir hale gelmesini sağlar. Hamur yüzeyini yağlarken zeytinyağı kullanmanı tavsiye ederim. Zeytinyağı, hem lezzet katacak hem de hamurun daha kıtır olmasına yardımcı olacaktır. Kolay gelsin!