Patatesli Gül Böreği Oktay Usta
05 Temmuz 2024

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta



Patatesli gül böreği, patatesin zengin içeriği ve sağlığa faydaları sayesinde oldukça lezzetli ve besleyici bir tariftir. Patates, yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan bir sebzedir ve böreklerde de kullanıldığında damağa hoş bir tat bırakır. Oktay Usta'nın tariflerinden biri olan patatesli gül böreği, kolayca yapılabilen ve herkesin beğenisine hitap eden bir börektir. İşte bu böreğin tarifi ve yapılış aşamaları:

Gerekli Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Böreğin Hazırlanışı

Öncelikle, patates ve soğanın kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesleri bir tencereye koyarak üzerine su ekleyin ve haşlanması için ocakta pişirin. Patatesler haşlanırken, soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavaya sıvı yağ koyarak doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanmış patatesleri ocaktan alıp püre haline getirin ve pembeleşen soğanların üzerine ekleyin. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave ederek karışımı iyice karıştırın. Patatesler biraz kavrulduktan sonra ocaktan alın.

Sosun Hazırlanışı

Orta boy bir kaseye sıvı yağ ve sütü koyarak karıştırın. Bu sosu bir kenara alın. 3 adet yufkayı artı (+) şeklinde keserek dört parça elde edin. Her yufka parçasının üzerine az miktarda hazırladığınız sostan sürün. Sos sürdüğünüz yufkaların içine bir miktar iç harç koyarak yufkaları rulo şeklinde kapatın. Ardından, ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin.

Böreklerin Hazırlanışı ve Pişirilmesi

Gül şekli verdiğiniz böreklerin üzerine sürmek için başka bir kasede yumurtayı kırın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek çırpın. Hazırladığınız bu sosu gül şeklindeki böreklerin üzerine sürün. Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişmiş börekleri fırından aldıktan sonra servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalıpta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Pırasalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri