Yufkayla Börek Yufka, hemen herkesin yaptığı böreklerde ana malzeme olarak kullanılır. İçerisine sebze, peynir veya kıyma eklenerek çeşitli tatlar elde edilebilir. Bu börekler, kahvaltılarda, beş çaylarında veya akşam yemeklerinin yanında servis edilebilir. Severek tüketilen ve pratik yapımı ile öne çıkan bir tarif olup, yağda, fırında veya tavada yapılabilir. Yufka ile çeşitli şekiller oluşturularak görsel açıdan şık tarifler hazırlanabilir. Yufkayla Gül Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Yufkayla Gül Böreği Nasıl Yapılır? Yufka ile yapılan gül böreği, güzel bir görsel ve lezzete sahip olan böreklerden biridir. Herkes tarafından oldukça sevilerek tüketilen bir börek çeşididir. Yapımı da oldukça pratiktir. Yapımına başlarken öncelikle iç harcı için peyniri bir kaba rendeleyin ve ardından üzerine bir demet maydanozu ince doğrayıp ekleyin. Harcı karıştırıp bir kenara alın ve sosu için derin bir kap alarak içerisine iki yumurta kırın, bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin. Tüm malzemeyi iyice çırparak karıştırın. İlk yufkayı tezgâha serip artı şeklinde dört eşit parçaya bölün ve sosu fırça yardımı ile her tarafına sürün. Ardından peynirli harçtan geniş kısmına koyarak rulo yaparak sarın ve rulonun bir ucundan diğerine doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine kalan sostan sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Ekstra Püf Noktalar
Böylece, yufkayla hazırlanan gül böreği hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici bir seçenek olarak sofralarınızı süsleyecektir. Afiyet olsun! |