Börek Tarifleri Oktay Usta
07 Temmuz 2024

Börek Tarifleri Oktay Usta


Börekler, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oktay Usta'nın börek tarifleri, bu geleneksel lezzetleri evlerimize getirmemizi sağlar. Oktay Usta'nın hazırladığı tarifler, her damak zevkine hitap eden ve lezzet garantisi sunan eşsiz tatlar ortaya çıkarır. Pek çok börek tarifi olmasına rağmen, hepsinin lezzetli olacağı garanti değildir. Ancak, Oktay Usta'nın tarifleriyle hazırlayacağınız börekler, her zaman beğeni toplayacak ve sofralarınızın yıldızı olacaktır.

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği Malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 2 dilim beyaz peynir
  • Yarım deste maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufkaları hamur tahtasına alarak muska şeklinde kesin ve yan yana veya üst üste dizin. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler halinde kesin. Kesilen yufkaları ortadan ikiye bölerek bir adet uzun şeritten iki adet börek oluşturun. Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin ve bir kaba alın. İnce doğranmış maydanozları da peynirin içine ekleyin. Hazırlanan yufkaların uç kısımlarına peynir ve maydanoz karışımını ilave edin ve yufkaları üçgen şeklinde katlayın. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Kalan uç kısmı su veya yumurta akına batırarak yapıştırın ve bu kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Börekleri yağda alt kısımları yağa değecek şekilde kızartın. Kızaran börekleri bir tabağa alarak servise hazırlayın.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Göçmen Böreği Malzemeleri

  • 6 adet taze yufka
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 gram beyaz peynir veya taze çökelek
  • Çörek otu ve susam (Üzeri için)

Oktay Usta Göçmen Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlanmış malzemeleri geniş bir kaba alın: 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı süt, 1 fincan sıvı yağ, aldığı kadar un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 3 adet yumurtayı kaba alıp güzelce çırpın. Beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Yufkaları temiz bir tezgâha serin ve yarısını peynirli karışımla kaplayın. Sütlü karışımdan da ekleyerek diğer yarısını üzerine kapatın. Yufkaları iki tarafından büzerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Artan sütlü karışıma bir adet yumurta ekleyip çırpın ve böreğin üzerine sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpip, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen böreği soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Çökelekli Börek Malzemeleri

  • 8 adet hazır yufka
  • 500 gram taze çökelek
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım deste maydanoz
  • Tuz, pul biber, karabiber (İstenilen baharatlar kullanılabilir)
  • Üzeri için: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 fincan sıvı yağ, 1 su bardağı su, çörek otu

Oktay Usta Çökelekli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, iç malzemesi için geniş bir kaba çökeleği, ince doğranmış maydanozu ve soğanı alın. Tuz, pul biber ve karabiberi de ilave edin. Bir bütün yufkayı yağlanmış fırın tepsisine kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. İçerisi ve üzeri için hazırlanan sos malzemelerini çırpın ve yufkanın üzerine serpiştirin. İkiye böldüğünüz yufkaların yarısını da ekleyin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ortasına iç karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine ilave edin. Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatın ve kalan sosu dökerek yufkaya iyice yedirin. Çörek otunu da böreğin üzerine serpiştirerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 30 dakika kadar pişirin. Pişen böreği biraz soğuttuktan sonra dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği Malzemeleri

  • 8 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 5 dilim beyaz peynir
  • Yarım deste maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Çörek otu

Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Bir bütün yufkayı yağlanmış fırın tepsisine kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Sos için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı çırparak karıştırın ve tepsiye dizilen yufkanın üzerine dökün. Fırçayla sosu yufkaya iyice yedirin. Yufkanın yarısını da ekleyin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ortasına rendelenmiş beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz ve kırmızı biber karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine ekleyin. Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatıp kalan sosu dökerek yufkaya iyice yedirin. Çörek otunu da böreğin üzerine serpiştirip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Pişen böreği ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Börek Tarifi ve Malzemeleri