El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek, Börek çeşitleri hem lezzetli olup hem de pratik olanları tam da bayanlara yönelik olup çay ya da sabah kahvaltıları için oldukça çeşitli şekilde yapılmaktadır. Börekler sofralarda hem şık hem de zengin gösterdiği için bayanların vazgeçilmezi olmaktadır. Bayanlar özel günlerde, yemeklerde, misafirlerde acil olarak börek yapmaktadır. Fakat böreklerin daha çok hazır yufkadan yapılanı daha pratik olup hamuruyla kimse uğraşmamaktadır. Fakat elde açılan börekler diğer böreklere nazaran biraz daha zaman kaybına uğratmaktadır. Fakat diğer böreklerden daha da lezzetli olmaktadır. Örneğin el açması börek tarifi olarak kendi yaptığım bir tarifi vermek istiyorum.

El açması börek tarifi malzemeleri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Açmak için yeterince un
Aralarına sürmek için
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için malzeme
  • 750 gram ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
El Açması Börek Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri derin bir kaba alarak yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Yoğurulan hamuru 6-7 parçaya eşit bir şekilde bölün. Yuvarlayarak 20 dakika nemli bir bezi üzerine örterek bekletilir. Bu arada ıspanak harcını hazırlayın. İlk olarak soğanları soyun ve mini mini doğrayarak bir tavaya yağ koyup soğanı ekleyerek kavurun. Sonra ıspanakları ilave ederek tuz, kara biberi de ilave ettikten sonra altı kapatılır. Tezgâh kurutulur ve unlanır. Ayrılan hamurlar unlu olan tezgâhta açılarak iyice ince olacak şekilde büyütülür. Aralarına sürmek için tereyağı ve sıvı yağı birlikte eritilir. Açılan yufkalara sürülür. Ispanaklı hazırlanan harcı yufkaya koyularak iyice yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizilir. Son işlemi ise üzeri için hazırlanan malzemeler hazırlanarak sürülür. Fırında kızarana kadar pişirilir daha sonra sıcak şekilde ikram edilir. Çok yağlı olmayan bu böreği korkmadan tüketebilirsiniz. Bir de bu böreği ıspanak tüketmeyen kişiler patatesli tercih edebilirler.

El Açması Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Afyon Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri