El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek

Börek çeşitleri, hem lezzetli hem de pratik olmasıyla özellikle bayanların tercih ettiği yiyecekler arasında yer almaktadır. Çay saatlerinde ya da sabah kahvaltılarında farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Börekler, sofralarda hem şık bir görünüm hem de zenginlik kattığı için bayanların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Özel günlerde, yemeklerde ve misafir ağırlamalarında acil durumlarda börek yapmak sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak, böreklerin çoğunlukla hazır yufkadan yapılması, hamuruyla uğraşmaktan kaçınılmasına neden olmaktadır. Buna rağmen, elde açılan börekler, diğer böreklere nazaran biraz daha zaman alıcı olsa da lezzet açısından çok daha tatmin edici olmaktadır. Örneğin, el açması börek tarifi olarak kendi yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.

El Açması Börek Tarifi Malzemeleri

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Açmak için yeterince un

Aralarına Sürmek İçin

  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 750 gram ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

El Açması Börek Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri derin bir kaba alarak yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Yoğurulan hamuru eşit parçalara bölün ve yuvarlayarak 20 dakika nemli bir bezin altında dinlendirin.

Bu arada ıspanak harcını hazırlayın. İlk olarak soğanları soyup ince ince doğrayarak bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Ardından ıspanakları ilave edin ve tuz ile karabiber ekledikten sonra ocağın altını kapatın. Tezgahı unlayın ve dinlendirdiğiniz hamurları ince olacak şekilde açın. Açılan yufkalara tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün. Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.

Üzeri için hazırladığınız malzemeleri böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu böreği, ıspanak yerine patates gibi farklı iç harçlarla da deneyebilirsiniz. Böylece farklı damak zevklerine hitap edebilir ve çeşitli lezzetler sunabilirsiniz.

El açması börek, zahmetli olsa da elde edilen lezzet ve sunum açısından tüm uğraşlara değmektedir. Özellikle ev yapımı böreklerin yerini hiçbir şey tutmaz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Patatesli Börek Oktay Usta

Patatesli Börek Oktay Usta

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri