Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Patatesli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnıyarık Böreği

Patatesli karnıyarık böreği, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz, sabah, öğle ve akşam yemeklerinde veya arkadaş toplantılarında çay ile rahatlıkla ikram edebileceğiniz lezzetli bir börek çeşididir. Karnıyarık böreğini patatesin yanı sıra kıyma veya peynir ile yapmanız da mümkündür. Ancak, ben patatesli olanını tercih ediyorum. Bu yazımda sizlere el açması patatesli karnıyarık böreğinin tarifini sunacağım. Bu tariften 2 büyük tepsi börek çıkmaktadır. Dilerseniz malzemeleri yarıya indirerek 1 büyük tepsi de yapabilirsiniz. Ayrıca, el açması böreği daha çok sevdiğim için tarifi bu şekilde yazdım. Ancak, vaktiniz kısıtlıysa veya vakit kazanmak için hazır yufka da kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

El Açması Patatesli Karnıyarık Böreğinin Malzemeleri

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı + bir su bardağından biraz az su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin

  • 1,5 yemek kaşığı katı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe göre çörek otu veya susam

El Açması Patatesli Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içine un koyulur ve ortası açılır. İçine tuz eklenir, yavaş yavaş su eklenerek karıştırılır. Hamur iyice yoğrulup ele yapışmayacak kıvama getirilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamur 4 eşit parçaya bölünür ve un serpilmiş bir yüzey üzerinde merdane ile açılır. Tüm hamurlar bitene dek aynı işlem tekrarlanır. Yufka haline gelen hamurlardan bir tanesi tezgahın veya düz bir zeminin üzerine serilir ve üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem tekrarlanır.

Küçük bir kabın içine yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı zeytinyağı koyularak karıştırılır. Yufkanın üçgen şeklinde olan ilk parçası alınarak üzerine, yağ ile hazırlanan karışımdan sürülür. Sonra, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine koyulur ve tekrar yağlı karışım sürülüp üzerine de isteğe göre hazırlanmış harç koyulur. Son olarak, sigara böreği gibi fakat çok sıkmadan sarılır. Tüm yufkalar aynı işlemden geçtikten sonra üzerlerine derin çizikler atılır ve açılan yarıklara birer adet dilimlenmiş domates ile biber yerleştirilir. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tüm yufkalar içinde yağlı kağıt bulunan tepsiye dizilerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınarak, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri