Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek

Patatesli rulo börek, lezzeti ve görsel çekiciliği ile öne çıkan bir börek türüdür. Kahvaltılarda, beş çaylarında veya akşam yemeklerinde mükemmel bir seçenek olarak sunulabilir. Ayrıca, oldukça hafif bir lezzet sunar.

Patatesli Rulo Börek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört adet yufka
  • 4-5 adet patates
  • 200 gram tereyağı
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Bir yumurta

Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına başlamadan önce, 4-5 adet patatesi yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri ocaktan alın ve bir süre soğuk suya tutarak soğutun. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin, ardından bir kenara alın.

200 gram tereyağını eritin ve rendelenmiş patateslerin üzerine dökün. Bir çay bardağı süt, bir çay bardağı yoğurt, tuz, pul biber ve karabiber ekleyerek tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.

İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız harçtan hafifçe sürün. İkinci yufkayı da üzerine sererek tekrar harç sürün. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın. Son yufkayı da serdikten sonra kalan harcı üzerine ekleyin ve yufkaları uca doğru yavaşça rulo yaparak sarın. Çok sıkı sarmamaya özen gösterin, aksi takdirde harç dışarı çıkabilir.

Rulo yaptığınız yufkayı ortadan ikiye kesin ve streç filmle sararak iki ucu sıkıca kapatın. Sarılmış yufkaları buzdolabının buzluk kısmında dört saat kadar bekletin. Daha sonra çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Üzeri kızaran börekleri fırından alın ve servis tabağına yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Patatesli rulo böreği daha da zenginleştirmek için içerisine peynir veya ince doğranmış yeşillikler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, böreğin üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Bu, böreğinize ekstra bir lezzet ve görsellik katacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamurdan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamurdan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Yeşil Mercimekli Börek Hazır Yufkadan

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Ayşe Tüter Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Mayalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Hazır Baklava Yufkasından Börek

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?