Sigara Böreği Çeşitleri Nelerdir?
19 Temmuz 2024

Sigara Böreği Çeşitleri Nelerdir?

Sigara Böreği Çeşitleri

Sigara böreği, hazırlanması oldukça pratik olan ve lezzetiyle sofraları süsleyen bir hamur işidir. Çeşitli iç harçlarla farklı tatlarda yapılabilen sigara böreği, misafirleriniz için çabucak hazırlanabilir ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

Galeta Unlu Sigara Böreği

Malzemeler:

  • 3 tane yufka
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 tutam lor peyniri

Üzeri için:

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı su

Galeta Unlu Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve sıcak suyun içerisine ilave edip kaynatın. Patatesler haşlanınca ocaktan çıkartıp çatal ile ezin. Patatesleri soğuması için serin bir mekâna kaldırın ve bu arada yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine serin. Soğumuş olan patateslerin içerisine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Tezgâhta bulunan yufkayı ortadan ikiye kesin. Ardından eşit üçgen parçalar elde edene dek yanlamasına ve uzunlamasına kesip parçalardan üçgen olan yerlere patatesli iç harçtan ilave edin. Yaprak sarması sarar gibi yufkanın iki yanını iç kısma alın ve rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Diğer kalan yufka ve yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayıp tezgâhın üzerine alın. Bir su bardağı suyu ve galeta ununu ayrı ayrı iki kasenin içerisine boşaltın. Böreklerden bir tanesini alın ve her tarafını önce suya batırın. Ardından da galeta ununa batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 185 derecelik fırında börekleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

Sosisli Kaşarlı Sigara Böreği

Malzemeler:

  • 3 tane taze yufka
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 10 adet sosis
  • 1 küçük tabak su

Sosisli Kaşarlı Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Kaşar peyniri ve sosisleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin ve bir karıştırma kabının içerisine alıp harmanlayın. Ardından yufkalardan bir tanesini temiz ve kuru olan tezgâhın ya da tahtanın üzerine serin. Yufkayı eşit 8 üçgen parçaya kesin. Kesilen parçalardan kalın dişli olan yerlerine hazırlanmış olan sosisli iç harçtan ilave edin. Bütün parçalara aynı şekilde sosisli ve kaşarlı malzemeden ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın. Sarılmış olan böreklerin uç kısımlarında bulunan yufkayı hafif şekilde ıslatın ve yapıştırın. Kızartma tavasının içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve yağı ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine hazırlanmış olan böreklerden ilave edip her taraflarını nar gibi kızartın. Kızaran börekleri havlu kâğıt serilmiş servis tabağının üzerine alın.

Afiyet olsun.

Fırında Çıtır Sigara Böreği

Malzemeler:

  • 5 adet taze yufka
  • 500 gr tulum peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 fincan su
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 2 tane patates

Fırında Çıtır Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Oldukça pratik bir tarif olan fırında çıtır sigara böreğini hazırlamak için öncelikle patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Ardından ılık olarak patatesleri rende ile bir kasenin içerisine rendeleyin. Üzerine lor peynirini ilave edin ve harmanlayın. Maydanozları iyi bir şekilde yıkadıktan sonra ince kıyım yapın. Tuz, baharat ve maydanozları karıştırma kabının içerisine ilave edip diğer malzemeler ile bir güzel karıştırın. Yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine serin. Eşit sekiz parçaya bölün ve parçaların üzerini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatın. Yufkaların geniş olan kısımlarına iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarın. Sarılan börekleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırına gönderip pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Eser

19 Temmuz 2024 Cuma

Ben de galeta unlu sigara böreği yaparken patateslerin sıcak suda haşlanması gerektiğini unutmuşum. Sizce patatesleri haşlamadan doğrudan ezsem lezzeti nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Eser,

Patatesleri haşlamadan doğrudan ezmek, sigara böreğinin iç harcında yeterince yumuşak ve pürüzsüz bir doku elde edememek anlamına gelebilir. Haşlanmış patatesler, böreğin iç harcına daha kremsi ve yumuşak bir kıvam kazandırır. Ayrıca, haşlanmamış patatesler pişirme süresince tam olarak yumuşamayabilir ve böreğin içinde sert kalabilir. Bu nedenle, patatesleri haşlayarak ezmen daha iyi bir sonuç elde etmeni sağlar. Yine de denemek istersen, patatesleri çok ince rendeleyip baharatlarla karıştırarak bir şans verebilirsin. Umarım böreklerin harika olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri